Gość piotrekcyba Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam wsystkich i prosze o jakąś wskazówkę. Kupiłem własnie P11 2.0TD no i mam problem auto odpala normalnie ale po odpaleniu obroty ida do 2500 a nastepnie gasnie, i wogóle bardzo dziwnie ten silnik pracuje. Moje podejrzenie padło na czujnik polozenia wału gdyz jak kupowalem auto nie było w nim czujnika był wymontowany. Znalazłem jakis czujnik załozyłem i tak jak pisze wyżej silnik szaleje. Mam pytannie do znawcow czy czujnik do silnik benzynowego to taki sam co do TD??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Inny. I wątpię czy z innego silnika go dobierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajpo Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Po tym jak zgasła moja primerka odczytałem kod błędu i pokazało czujnik położenia wału. I teraz mam pytanie jaki ma być ten czujnik czyli numer czujnika i gdzie to kupić?? Primerka P11,144 CD2.0T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skała Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Dziś wyszedł ten problem u mnie-zaczął żle chodzić nie wchodził na obroty.Okazało się że prawie ścięło klin na wale korbowym od koła pasowego-ten luz powodowałm pływanie zapłonu.Niestety przy rozbieraniu okazało się ze czujnik położenia wału jest pęknięty-to taki co ma wtyczkę z 3 kabelkami.Nie wiem gdzie to kupić i ile może kosztowac!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Kuoić w ASO i chyba tylko tam a koszt to coś około 350-420 zeta( nie kupowałem ). Szrot do 90 za używkę Czujnik do benzyny jest zupełnie inny. Jest kilka tematów z czujnikami gdzie i co i za ile to poszukajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.