Guest Darek-- Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Almera 2001- alarm i centralny zamek - zamknięcie z pilota.W jaki sposób sygnalizuje dzwiękowo i optycznie prawidłowe zamknięcie? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 U mnie w alarmie Cliforda montowanym w ASO przy zamykaniu almerki jest jeden sygnał dzwiękowy i jednokrotne mignięcie światłami awaryjnymi. Przy otwieraniu wszystko jest dwukrotne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Darek-- Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 A sytuacja gdy błyskają swiatła tylko z jednej strony - to wskazówka że ...? np. pada bateria w pilocie?Światła jako światła są ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egn Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Jak świecą Ci tylko z jedej strony to znaczy że padł przkaźnik kierunków w centralce. A co do sygnalizacji zależy jaki masz alarm zamontowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Napewno przyczna leży w centralce alarmu a nie w słabej baterii. Słaba bateria to tylko problem z otwieraniem lub zamykanie z odległości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bond Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 u mnie tez reakcja jest tylko z jednej strony-prawej dokladnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Darek-- Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 I od początku miga tylko prawa strona ? - reszta u mnie jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MIS Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 tak jak ktos juz wczesniej wspomniał. Padł przekaznik w centralce od alarmu. Ja mam ciut inny objaw a mianowicie blokuje mi sie prawy kierunek i swieci caly czas. Musze pare razy pod rząd zamknac i otworzyc auto i dopiero wtedy przestaje swiecic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bond Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 nie no u mnie wszystko dziala poprawnie, tylko sygnalizacja jest jednym kierunkiem. Nie wiem czy tak bylo od poczatku bo autko mam dopiero rok i jak ja go bralem to juz tak bylo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Darek-- Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 CZYLI mamy identyczne zjawiska.Pytanie - czy tak ma być? czy tez może jednak nie? Na ile informacja o zgonie przekaźnika w centralce alarmu jest pewna? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egn Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 CZYLI mamy identyczne zjawiska.Pytanie - czy tak ma być? czy tez może jednak nie?Na ile informacja o zgonie przekaźnika w centralce alarmu jest pewna? Pozdrawiam Pewna będzie jeżeli podjedziesz do zakładu montujacego alarmy i ono to sprawdzą. Ale na 95% w większości przypadków to jest to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bond Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 mnie osobiscie to nie przeszkadza. Wazne ze sie zamyka i tyle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts