Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Jak sygnalizuje?

Guest Darek--
 Share

Recommended Posts

Guest Darek--

Almera 2001- alarm i centralny zamek - zamknięcie z pilota.W jaki sposób sygnalizuje dzwiękowo i optycznie prawidłowe zamknięcie?

Pozdrawiam

U mnie w alarmie Cliforda montowanym w ASO przy zamykaniu almerki jest jeden sygnał dzwiękowy i jednokrotne mignięcie światłami awaryjnymi. Przy otwieraniu wszystko jest dwukrotne.

Guest Darek--

A sytuacja gdy błyskają swiatła tylko z jednej strony - to wskazówka że ...? np. pada bateria w pilocie?Światła jako światła są ok.

Jak świecą Ci tylko z jedej strony to znaczy że padł przkaźnik kierunków w centralce. A co do sygnalizacji zależy jaki masz alarm zamontowany.

Napewno przyczna leży w centralce alarmu a nie w słabej baterii. Słaba bateria to tylko problem z otwieraniem lub zamykanie z odległości.

tak jak ktos juz wczesniej wspomniał. Padł przekaznik w centralce od alarmu. Ja mam ciut inny objaw a mianowicie blokuje mi sie prawy kierunek i swieci caly czas. Musze pare razy pod rząd zamknac i otworzyc auto i dopiero wtedy przestaje swiecic

Guest Bond

nie no u mnie wszystko dziala poprawnie, tylko sygnalizacja jest jednym kierunkiem. Nie wiem czy tak bylo od poczatku bo autko mam dopiero rok i jak ja go bralem to juz tak bylo.

Guest Darek--

CZYLI mamy identyczne zjawiska.Pytanie - czy tak ma być? czy tez może jednak nie?

Na ile informacja o zgonie przekaźnika w centralce alarmu jest pewna?

Pozdrawiam

CZYLI mamy identyczne zjawiska.Pytanie - czy tak ma być? czy tez może jednak nie?

Na ile informacja o zgonie przekaźnika w centralce alarmu jest pewna?

Pozdrawiam

Pewna będzie jeżeli podjedziesz do zakładu montujacego alarmy i ono to sprawdzą. Ale na 95% w większości przypadków to jest to.