Gość Hansior Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Trochę odgrzewam kotleta ale przymierzam sie do robienia nadkoli z tyłu u mnie w sunnym i szukam reperaturek. Przeglądam neta i np na allegro jest kilka aukcji KLIK . Czy któryś z forumowiczów kupował u jednego z tych sprzedających blach do nissana i może polecić któregoś z nich? A może znacie jakiś sklep internetowy gdzie kupie reperaturki natyle dobrej jakości że po pół roku nie bede musiał wymieniać ich ponownie? pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Hansior, a ile mniej więcej taka robota kosztuje (łącznie z częściami, potem malowaniem itp) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Hansior, a ile mniej więcej taka robota kosztuje (łącznie z częściami, potem malowaniem itp) ?? Tzn ja będę to robił u znajomego więc nie wiem ile takie coś może kosztować w warsztacie. Mnie to kosztuje 12 zł/100ml lakieru+ cena reperaturek no i robota za którą jeszcze do końca nie wiem ilę zapłacę...a u lakiernika...nie pytałem się szczerze mówiąc ale poszukaj w szukajce bo tam chłopaki pisali ile dawali za robotę przy blachach w sunnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johnny85 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 u mnie w nissanku tez gnije dupcia. progi to sie sypia jak niewiem co i reperaturki mam do wymiany i prawdopodobnie pol podlogi zwlaszcza tylnia czesc. pytalem blacharza ile mi wezmie za to to troszke mnie dobil.zaledwie 1500zl z lakierowaniem i konserwacje.tragedia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość flo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Hansior, a ile mniej więcej taka robota kosztuje (łącznie z częściami, potem malowaniem itp) ?? U mnie (w Łodzi) robione było: - spawanie nadkoli; - wymiana 2 progów; - jedna reperaturka; - wszystko polakierowane; - całkowite zabezpieczenie podwozia fluidolem. koszt - 1570 zł. Teraz jest ok. Pozdrawiam, flo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stu Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 jest spora roznica w progach do y10 a 4d n14 na allegro jest gosc co to dorabia i pisal ze jest troche inna forma u mnie zgnily : progi, nadkola tyl, z przodu w podlodze przy przetloczeniach na podnosnik dwie dziury, klapa tyl juz raz robiona 3ma sie niezle ogolnie to niezle gnija tylko nadkola z tylu zdrowe w porownaniu do n14 to zero rdzy bo z tylu jest belka i niema kolumn amor osobno sprezyna osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 a ja robilem 2 kielichy tylne z czego jeden rozdarty a drugi ladnie pognity (fotki gdzies powyzej) plus progi z tylu pozarte, dziura w podlodze z tylu, konserwacja tych elementow zaplacilem jakies 500 zl z kawalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin42p Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 witam. u mnie oba amorki wpadły do środka. troche gdzie sie jeszcze dało so pospawalem i jest ok. a nie wiecie czy mozna kupic całe te kielichy, ewentualnie ćwiartki???? ale interesują mnie nowe bo kupując używane moge trafic na to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość irek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 witam. u mnie oba amorki wpadły do środka. troche gdzie sie jeszcze dało so pospawalem i jest ok. a nie wiecie czy mozna kupic całe te kielichy, ewentualnie ćwiartki???? ale interesują mnie nowe bo kupując używane moge trafic na to samo szczerze wątpię żebyś cokolwiek z wymienionych części kupił nowe. Zostają szroty, do sunnego parę lat temu wstawiałem całą ćwiartkę - dałem chyba 150 zł za stan idealny. Trzeba trochę poszukać, najlepiej osobiście bo od razu możesz zweryfikować stan interesujących cię części. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 628749 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Mam takie pytanie do Was moze ktos juz kiedys to przerabial w sloneczku. Zabralem sie za blacharke samodzielnie i niestety mam problem tylne reperaturki nie pasuja mi tak jak bym chcial, a dokladniej w miejscu gdzie przychodzi plastikowa listwa. Wyciecie na listwe w reperaturce wychodzi mi okolo 3-4mm wyzej niz wyciecie na drzwiach i nie wiem co zle robie. Dodam ze reperaturkle zakladam na prog a nie do srodka. Moze ktos w tym ma jakies doswiadczenie i mogl by mi pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kameh Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 No niestety i ja też jestem zmuszony cos zrobić z progami i nadkolami, wyszła rdza po zimie. Zastanawiam się czy warto włożyc w blacharkę trochę kasy np. reparaturki progów i nadkoli, zakonserwowac i zalakierowac. Tylko nie wiem ile wytrzyma tak ta blacha? Nie chce mi się zmieniac samochodu, a z mojego Y10 jestem raczej zadowolony, silnik jest dobry, nie sprawia problemów. czy dac temu spokój, jakies blaszki wstawic, bo i tak będzie się sypac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 No mi tez tyl troche polecial i zastanawiam sie czy tak jak wyzej koledzy wstawiac poszczegolne blachy itd. Znalazlem u takiego jednego klijeta na podworku soniacza z opcietym przodem zobaczylem tyl i zdziwienie mnie wallo jak tam wszystko bylo jak nowe i po rozmowie za caly tyl sprzedal by mi za 400zl i to nawet w takim samym koloze i mysle ze to by taniej bylo niz kupowac wszystkie blachy oddzielnie tu mail bym tylko caly ty do przelozenie i letko pomalowac tylko nie wiem czy taka przekladka to dobre rozwiazanie i pytam co zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kevin1986 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 u mnie to wyglądało mniej wiecej w ten sposób wymiana progu całego (www.allegro.pl nowy próg z przesyłką 109 zl ) + wymiana z konserwacją 200 zł natomiast podłoga wyglądała tak koszt wstawienie nowej + naspawki wzmacniające podłużnicę 100 zł z materiałem i taka mała ciekawostka ;] "kiedyś się szyby otwierały a teraz ?" efekt zadawalający ;] no i jeśli macie problem ze słupkami to przedstawiam jaki efekt udało mi się osiągnać w 15 minut małym wkładem okolo 13 zł ;] wszelkie pytania na gygy a jeśli jest ktoś z okolic Bydgoszczy to mam godnego polecenia blacharza ;] pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi