Guest bartek_almera Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Witam, Chcialbym kupic subwoofer do almery, ale nie chcialbym zeby zajmowal zbyt duzo miejsca w samochodzi, wiec zdecydowalem sie na taki kompaktowy - coby mozna bylo go zamontowac nawet pod siedzenie. Znalazlem na allegro takie urzadzenie: http://www.allegro.pl/item198777585_sklep_...enie_gw_fv.html Jak uwazacie, czy taka skrzynka zmiesci sie pod naszymi siedzieniami N16? Prosze o informacje i serdecznie dziekuje z gory za odpowiedzi. Pozdrawiam, Bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 kup małą zamkniętą skrzynkę do bagażnika bo to "cos" z Twojego linku to maksymalna porażka a ze skrzynki będziesz miał już jakiś bass a nie... szkoda gadać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bartek_almera Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 malin ale ja nie chce zmniejszac i tak malego bagaznika! Poza tym ja nie jestem audiofilem i nie lubie szpanowac na swiatlach. chodzi o to ze moje obecne glosniki, mimo ze niedawno kupowane wogole nie daja rady z basem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Montowanie tego Boschmanna to leczenie syfa pudrem... Do poprzedniego auta kupiłem głośniki tył i przód oraz wzmacniacz firmy Boschmann. Wg opisu miało to to mieć tysiące Wattów, a grało jakby koza w bęben pierdziała. Drugi raz nie dałem sie nabrać i do Almery wsadziłem porządnego radioodtwarzacz Pioneera i głośniki JBL (subwoofer też). Skrzynię w bagażniku mam ogromną, to fakt, ale zamierzam ja zmniejszyć dopasowując jej kształt do kąta oparcia siedzeń. Inaczej kolego sie nie da... Kup porządny głośnik basowy ok. 20-25 cm średnicy i zamontuj do jakiejś skrzynki i wstaw to do bagażnika. Wsuwanie na siłę pod siedzenia jakiegoś plastikowego badziewia, mija się z celem. Nie uszukuj się. Albo bagażnik, albo bas. Nie musisz łomotać decybelami stojąc na światłach. Chodzi o o to żeby mieć zapas mocy jak będziesz jechał szybciej, np. 120 km/h. Wtedy silnik pracuje głośno, a odbiór pogarszają szumy toczących sie opon oraz powietrza opływającego nadwozie. Jak masz dobrze dobraną moc wzmacniacza, głośnika i wielkość skrzynki, to będziesz słyszałbasik nawet w takich warunkach. Boschmann ci tego nie zagwarantuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.