Guest mel Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 Od niedawna w sklepach motoryzacyjnych w ofercie znalazły sie świece BERU 4-elektrodowe.Wiem że w większość jeżdzi na NGK. Zastanawiam sie jednak czy nie spróbować Beru, a może ktoś ma już jakieś doświadczenia z nimi. Cena w normie ok,17pln, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest yorey Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 auto masz zagazowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mel Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 nie jeżdżę na benzynie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest yorey Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 ok, to druga kwestia: po co? Stara zasada brzmi: lepsze jest wrogiem dobrego. Beru jest dobre np. do mercedesa, a do japończyków najlepsze są świeczki japońskie - NGK (przy czym lepsze są NGK japońskie niż francuskie), albo Denso. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Monia Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 ........i lepiej nie kombinować z elektrodami, tylko zakładać takie jakie przewiduje katalog ( NGK na przykład) ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darecki Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 Ja mam założone takie: ŚWIECE ZAPŁONOWE nr kat:L2 BKR 6EY z JC AUTO. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest filip Posted February 1, 2005 Share Posted February 1, 2005 Wg książeczki są trzy rodzaje świeczek zimne BKR6E, BKR7E gorące (brak pozycji) standard BKR5E Kiedy stosuje sie dany typ świeczek :?: Czy NGK nie wykonuje tych "gorących" :?: Jakie kryteria decydują przy doborze danego typu świeczek :?: czym wy sie kierujecie przy ich wyborze :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.