Gość Assassino Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Witam Od jakiegos czasu zaczeły mnie niepokoić dziwne piski w przednich kołach, najpierw w lewym, a teraz i w prawym. Na poczatku było to słuchać przy wolnym manewrowaniu np na prakingu- bez wciskania hamulca, teraz własciwie odzywa się to kiedy chce, przy wolnej jeździe, szybkiej itd, oczywiście hamulca wetdy nie wciskam. Dzwięk ulega zmianie przy hamowaniu, ale nie zawsze. Czy to jakiś problem z klockami lub tarczami, a może jeszcze coś?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Czy to jakiś problem z klockami Klocki trzeba sprawdzić, czy nie są pozapiekane w oprawkach. Do tylnych też proponuję zajrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WaRTychy Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Mam to samo wsadziłem nie oryginalne klocki i to chyba jedyna przyczyna a pozapiekanych niemam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zdejmij koło potem zacisk i porządnie wyczyść jarzmo w który wchodzi klocek , a dokładniej te stopki bo to w nich klocek staje . Pod osłonę przeciw kurzową w zacisku psiknij jakiegoś WD40 , tylko troszkę , i powciskaj tłoczek ja u siebie wcisnełem jeszcze specjalnego smarku do zacisków , zapobiegającego zapiekaniu się cylinderków , po czym przeczyść jeszcze klocek i nasmaruj prowadnice zacisku czyli śruby którymi przykręcony jest zacisk do jarzma . I tak wszystkie koła i będzie święty spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Assassino Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 oka wielkie dzięki, pojadę w wolnej chwili do mechanika i sprawdzę, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.