Guest adamsow Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Mam jeszcze taki maly problem z moim Missanem. Podczas jazdy szumi skrzynia biegów. Czasami wystarczy lekko zmienić położenie gałki zmiany biegów i przestaje. I tu moje pytanie, czy ten typ tak ma? A może konczy się skrzynia? Moze ktoś miał juz podobne doswiadczenia, prosze o rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Bombel, łożysko własnie wtedy powinno szumieć , a powinna przestać skrzynia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 nie słyszałem o łożysku oporowym skrzyni dlatego się dziwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 No nie zgodzę sie z Tobą drogi Bomblu łożysko oporowe jest na sprzęgle i działa tylko wtedy gdy wciskamy sprzęgło i jeśli wtedy wyje,szumi itp to należy je wymienić. Jeśli zaś podobne odgłosy słychać na luzie lub w czasie jazdy to wtedy słychać coś w skrzyni taka jest moja teoria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 lepszego zrozumienia o czym mowa doskonale wiem o czym mowa :027: Link to comment Share on other sites More sharing options...
geniula1 Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 Jak by co to mam skrzynie na sprzedaż taką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Majda1990 Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 albo moze pomogla by juz wymiana oleju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.