Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[Serena] Rozrząd 2.0 16v 1996

Guest Carpik

Recommended Posts

Guest Carpik

Witam

Nie bedę oryginalny jak powiem , że jestem "nowy", ale jest to fakt.

"Syrenke "nabyłem kilka dni temu i pora poznać prawde.

Na liczniku 138.000 i co robić?

Z góry dzieki.

Guest czopochrup

jezdzic tam masz łancuch wiec jezdzij az nie zacznie dzownic chyba ze lubisz niepotrzebne koszta ja mam 121 tys i nic nie slychac procz ppiszczenia paskow jak jest zimny ;)

Guest czopochrup
rozrząd dzwoni ale da sie jezdzić
do czasu jak sie rozj....bie:D hyhyhyyh imo u should replace it with new one :P :>

Guest larosa

normalnie rozrząd się rozpieprza ok300.000 km ale można wymienić napinacz i jest jak nowy,napinacze w nissanach są gówniane oczywiście w porównaniu do samego rozrządu.I jeszcze są gówniane gumy pod drążkiem reakcyjnym ,2-lata 2 razy wymieniałem.

Guest czopochrup

to ja dodam ze jeszcze sa gowniane gumy na tylnich resorach juz 2 rzy wymienilismy :D narazie sie trzymaja zalozylismy oryginalne japonskie i smigaja a podrobka siadla po miesiacu xD

Guest czopochrup

bono zebys za pare dni nie wrzucil tu tematu "help szukam silnika 2.0" :D bo z lenistwa ci sie nie chcial wymienic ;P :>

• 2 weeks later...
Guest Bertland

Pytanko mam związane z rozrządem- czy trzeba wyciągać silnik ażeby wymienić rozrząd? bo tak dzis patrzyłem na silnik i z góry nie ma dojścia do rozrządu. Nawet zastanawiałem się jak wymienic pasek klinowy gdyby co.

• 2 years later...
Guest Grzywacki

Witam,

Oczywiscie chodzi o rozrzad w SR20.

Mam przejechane troche ponad 300 tys km i z forum Primery wynika ze czas na wymiane juz przeszedl??

Jakie sa dane producenta w kwestii wymiany?

Co do dzwonienia to ... trudno mi jest okreslic czy slysze lancuch czy to cos innego.

Nie jest to dzwiek metaliczny - bardziej gluchy, ktory pojawia sie glownie przy odpuszczaniu gazu.

Do 2500 rpm. nie slychac nic niepokojacego.

Jak radzicie, zabierac sie do roboty?

Pozdrawiam

Andrzej.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...