Gość Radkiewicz Krzysztof Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Norma ponoć to 1,9-2,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Norma ponoć to 1,9-2,3 Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi A co do pytania z tematu to przeplywke najlepiej wczyscic preparatem do mycia gaznikow. Jest cos takiego w sprayu, kosztuje ok 25 PLN. Niech ci nie przyjdzie do glowy czasem pryskac WD40 Jak poszukasz na forum to byl temat z linkiem do strony gdzie pokazywali jak myc przeplywke chyba zdaje sie w Fordzie Probe, tam ladnie opisane wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Z tego co wiem to są dwa rodzaje przepływek i jedne można myć, a drugich nie - tylko sprężone powietrze. Zamiast płyny do czyszczenia gaźników polecam benzynę ekstrakcyjną lub inny szybko odparowujący płyn, który nie zostawia nalotu - mechanik mi tak robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Puzon Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Z tego co wiem to są dwa rodzaje przepływek i jedne można myć, a drugich nie - tylko sprężone powietrze. Zamiast płyny do czyszczenia gaźników polecam benzynę ekstrakcyjną lub inny szybko odparowujący płyn, który nie zostawia nalotu - mechanik mi tak robił. jak poznać które można myć a powietrze a które nie?i i po ilu tysiach to trzeba robić?czy w ogóle trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 polecam benzynę ekstrakcyjną Ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Czy trzeba dosc latwo - wykrec circa 3sruby zeby wyjac czujnik i zobacz czy jest brudny lub chyba mozna rezystancje sprawdzic ale tu do konca nie wiem - trzebaby w serwisowce sprawdzic. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 To musisz poszukać na forum które czyścić, a które nie. Są na "ciepły" czy "gorący" drut, a inne jak np. moja to kawałek plastiku. Najlepiej podjechać do jakiegoś mechaniora - elektryka i niech sprawdzi napięcie i jak wykręcisz te 3 śruby o których pisał przedmówca, tylko to też w warsztacie, bo tam są nietypowe śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 3 śruby o których pisał przedmówca, tylko to też w warsztacie, bo tam są nietypowe śruby qrcze - moze sa rozne wersje ale u mnie byly 3 srubki typu srubka (wlasnie zlozylem przepustnice do kupy). pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.