Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

NISSAN Murano z USA - przeróbka tylnych świateł

Guest maxxxi
 Share

Recommended Posts

Guest maxxxi

Witam! Jestem szczęśliwym właścicielem Nissana Murano rocznik 2006 sprowadzonego z USA. Mam problem z przerobieniem tylnych świateł na europejskie. Auto było już u kilku fachowców i nikt nie może mi pomóc nawet serwis. Kupiłem nawet europejskie klosze ale okazało się, że u mnie są lampy diodowe sterowane cyfrowo. Czy ktoś może mi poradzić jak i gdzie to zrobić? Autko stoi gotowe i nie mogę jeździć.

MAXI

Guest DJSzmer

maxxxi, to w czym problem? Lampy diodowe maja same plusy!

+ wyglad

+ super wyrazistosc

+ oszczednosc energi (do 88%)

+ zywotnosc

Nie rozumiem powodu wymiany lamp

Guest DJSzmer

hmm... czyli ze niby nie ma kierunkowskazow

mozna by bylo to zalatwic; pomaranczowe lub zolte kierunkowskazy dodatkowe

wpiac sie stylu w zasilanie od lampy, przyciagnac od przelacznika lub kierunku z przodu lub boku i dac przekaznik

Po zalczeni kierunkowskazu poplynal by prad do przekaznika a on wlaczyl by prad dla nowego kierunkowskazu

Po sesji to nawet pokusilbym sie na sporzadzenie rysunu i calego projektu :)

[ Dodano: Sro 20 Cze, 2007 09:08 ]

Mozna by bylo podjac probe zaadoptowania samego klosza, wymienic kilka diodek na zolte bac pomaranczowe.

mam kilka pomyslow.

maxxxi, skad jestes??

Cześć koledzy .Podepnę się do tematu. Mam ten sam problem , nie wiem jaką zmotę wykombinować aby niebiescy sie nie czepiali . Bo słyszałem ,że oni nie lubieją takich kierunków. I jeszcze jedno świato przeciwmgielne . Ciągnąć oddzielnie kable do jednego wstecznego .?

• 2 weeks later...
Guest Butryn

temat troche stary ale....widzialem ostatnio murano i ciekawie mial przerobione swiatla.

W miejscu gdzie sa swiatla od wstecznego byly zrobione kierunki (zaroweczka pomaranczowa). jak wlaczyl gosc kierunek to mu swiecily orginaly plus te na pomaranczowo.