Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wyciek oleju pod aparatem zapłonowym

Gość KORZEN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Mam wyciek pod aparatem zapłonowym ,który z czasem się nasila, jest tam jakiś orig lub zimering który trzeba wymienić? Byłem w sklepie i gość powiedział że nie ma tam nic bo nie występuje w katalogach. Pozd..

Jest oring na 100%, kosztuje ok 27 PLN w ASO. Jak odkrecisz aparat zaplonowy i wyjmiesz go z glowicy to zobaczysz. tylko najpierw zaznacz sobie polozenie zebys sobie pozniej potrafil zlozyc.

Gość Maniek-ol

Jest tam oring 27 x 4. Faktycznie do dostania w ASO. Ja na szczęście mam do takich dostęp , te nie typowe oringi stosujemy u mnie w pracy. Jak nie zapomnę to jutro wezmę. Odezwij się na PW .

Być może są , ale w sklepach które zajmują się sprzedażą uszczelnień. Ale w silniku 1,6 jest inny oring niż w 2,0.

O to dobrze wiedzieć ze inny :) wiesz jaki w 1,6 jest?? bo już bym szukał takiego tylko jak podawałeś.Trzeba sie za to zabrać bo zasmarkał się tam już niezle :/

Ja u siebie wymienialem (w marcu) tylko, ze w silniku 2.0. Koszt cos ok.30 zl. Tak jak poprzednicy napisali zaznacz sobie polozenie aparatu i jazda :D Mi tez cieklo i zabryzgalo caly silnik i na skrzyni jest,jakos musze to wyczyscic :( Samemu sobie poradzisz.Powodzenia.

No i po wycieku, znalazłem taki oring u mnie w firmowym magazynie. Przejechałem jakieś 500 km i jest ok. Wymiana jest dziecinnie prosta 5 do 10 minut. Dzięki za pomoc Pozdrawiam

mam primerke p10 1995 roku ,przejechane ponad 200.tyś i też zaczyna mi puszczć ale narazie bardzo delikatnie jest tylko lekko zbrudzone pod aparatem narazie nie zmieniam ,ale oring mógłbym już kupić , podajcie dokładne rozmiary lub może ktoś ma do sprzedania , lub gdzie mozna kupic. :(:):)

• 1 rok później...

orig kupujesz po wymiarze,ten do aparatu to 27x4,jak nie bedziesz mógł go nigdzie kupić to daj znać kupię Ci i podeślę busem,sobie kupowałem koszt to cała złotówka a w aso chcieli 30 :one:

• 1 rok później...

Odkopuję, bo mam dwa pytania:

1. gdzie się takie coś kupuje?

2. zakładając nowy dawać silikon na uszczelnienie?

Wymiana wydaje się prosta, ale tak na szybko szukając na sieci to nie wiem, gdzie mógłbym to kupić. W IC mogą mieć? Wiem, że przepłacę, ale mam po drodze.

1. w każdym motoryzacyjnym

2. nie zaszkodzi, ale jak dasz nowy oring to niema potrzeby.

No i okazuje się, że 27x4 to jednak za mało dla niektórych sprzedawców. Wysłałem do sklepu kobietę :D z karteczką, no wydawałoby się, że nie ma siły i musi dobre kupić. A tu sprzedawca zaczął dumać która to średnica jest 27 i kombinować. Czy zewnętrzna, czy wewnętrzna. Wg tego co znalazłem:

Wymiary tabeli wymiarowej (załączony obrazek):

D - wymiar średnicy wewnętrznej [mm]

d - wymiar średnicy przekroju [mm]

To o te wymiary chodzi? Bo kurde skończy się pewnie na tym, że jednak będę musiał tam specjalnie jechać, bo nie wiem jaki ten oring czeka na mnie w domu...

post-36041-0-55432800-1302774307_thumb.gif

• 7 miesięcy temu...

Być może są , ale w sklepach które zajmują się sprzedażą uszczelnień. Ale w silniku 1,6 jest inny oring niż w 2,0.

jaki jest rozmiar

w silniku 1.6

jaki jest rozmiar w silniku1.6