Gość bea Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam jestem zainteresowana zakupem Almerki prosze o pomoc na co zwrocic uwage i ktory silnik 1.5 czy 1.8 z gory dziekuje ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suchy12345 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witam, ja jestem od niedawna posiadaczem almery z silnikiem 2,2 DI i jestem z niego bardzo zadowolony, jak już miał bym wybierać pomiedzy silnikiem 1,5 a 1,8 to wybrał bym na pewno 1,8 jak ja kupowałem to sprawdzałem stan techniczny i czy nie były cofane kilometry a no i oczywiście czy nie był po żadnym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomson30 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 tylko i wyłącznie 1,5 ale DCI (ewentualnie 2,2 dci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 tylko i wyłącznie 1,5 ale DCI (ewentualnie 2,2 dci) A 2.2 Di to zło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 tylko i wyłącznie 1,5 ale DCI (ewentualnie 2,2 dci) A 2.2 Di to zło ? Bez nerwów. Może kolega miał na myśli właśnie 2.2 Di, bo 2.2 dCi w Almerze ciężko znaleźć. Trzeba ciągnąc od Szwabów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suchy12345 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 2,2 Di jest spoko mi się nim bardzo dobrze jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiubik Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 koleżanka pyta na co zwrócić uwage a wy o silnik się kłócicie a więc ja mam taką almerke 2.2 Di polecam ten silnik jak najbardziej ale jak koleżanka chce benzynówke myśle że 1.8 jest dynamiczną jednostką ! Ale jak koleżance zależy na tylko i wyłącznie spokojnej jaździe z nie za wielkim spalanie to i 1.5 starczy. Na co zwrócić uwage : 1. tylnią klape dokładnie obejrzeć czy tam jakaś rdzewka się nie pojawia (przy samej szybie) 2. Autko przebadać na geometrii osi czy nie była bita tego idealnie naprawić się nie da a pewność jest. 3. no i standardy rok produkcji po szybach czy wymieniana nie byłą któraś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bea Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Bardzo dziękuję za informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 tylko i wyłącznie 1,5 ale DCI (ewentualnie 2,2 dci) A 2.2 Di to zło ? Bez nerwów. Może kolega miał na myśli właśnie 2.2 Di, bo 2.2 dCi w Almerze ciężko znaleźć. Trzeba ciągnąc od Szwabów. Ja się tam wcale nie denerwuję Swoją drogą moje 2.2 Di też było ściągnięte z Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joana Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ja planowałam kupić 2,2 ale skończyło sie na 1,5 benzyna. Z doswiadczenia wiem ze cieżo kupić jest auto dokładnie takie jak się szuka. Miałam dokładnie określony samochód jaki chciałam kupić: silnik: 2,2 Di kolor: czarny 3 dzwiowy klima rok: 2000 - 2001 przebieg poniżej 100 tys. 1 własciciel kupiony w salonie w polsce udało mi sie spełnić poza silnikiem trafił mi sie 1,5 w dobrej cenie. Jestem zadowolona. Nie jest to może demon prędkości ale śmiga dobrze. Jeżeli miałabym wybierać 1,8 czy 1,5 beznyna to wybrałabym 1,5. Czemu: głównie z czynników spalania, poza tym moc nie jest bardzo odzczuwalna - nie jedno 1,8 zostawiło za moim 1,5 w tyle Jedna uwagaco do 2,2: jak jest nierozgrzany jest stosunkowo głosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jedna uwagaco do 2,2: jak jest nierozgrzany jest stosunkowo głosny. Tak jak niestety większość diesli. Mój 1.5 dCi też jak jest nierozgrzany potrafi być głośny. Nie na tyle, żeby rano sąsiadów budzić, ale głośniejszy, niż "na ciepło". Poza zwiększoną głośnością, są też większe wibracje. Przez to coś mi brzęczy w kabinie i za diabła nie mogę dojść co. :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi