Gość skiper Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Czy to prawda, że w nissanie p11 (GX z 98r.) łańcuch rozrządu jest praktycznie dożywotni?? Kupiłem to auto z przebiegiem 130000, czy powinienem myśleć o wymianie łańcucha czy mam o tym zapomnieć???? I jeszcze jedno, czasami zapala mi się lampka ABS-u, co to może być??? Będę wdzięczny za pomoc!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Co do ABS-u jeżeli zapala Ci się kontrolka to radzę posprawdzać czujniki, zębatki oraz kostki łączące. Jeżeli rozepniesz kostkę i będziesz mierzyć czujnik to powinien on mieć opór wynoszączy ok 1kohm i żadnego przejścia do masy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Czy to prawda, że w nissanie p11 (GX z 98r.) łańcuch rozrządu jest praktycznie dożywotni?? Teoretycznie prawda. Praktycznie wyglada to tak, ze z czasem wyrabiaja sie zebatki na kolach, lancuch sie moze wyciagnac, napinacz moze juz tak nie napinac jak nowy. Ale to wszystko bedzie slychac zanim sie cos posypie na dobre. Takze mozesz smialo jezdzic i sie nie martwic o rozrzad. Wazne zebys lal dobry olej i stosowal dobre filtry oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skiper Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Dzięki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Incas Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 U mnie się wysypał przy 100 tysiącach - wszystko było do robtoy. Ale to podobno sytuacje jednostkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wader11 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 lancuch dobrze esklopatowany silnik- i dobre oelej - powienien wytrzymac 300-500 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Czy to prawda???????????? A może by tak zmienić temat na jakiś konkretny, a nie czy to prawda, że... ale co, że rząd jest do d*py i politycy też :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.