Gość B12 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 co to może być bo mi sie cały czas świeci czerwona lampka od oleju Czujnik, albo jakieś zwarcie po drodze. Od poziomu jest lampka pomarańczowa. Ciśnienie raczej nie, bo jest to choroba na prawdę bardzo krótka. Byś już szukał silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertes Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 zmusiłeś mnie do zejścia do garażu i zrobienia fotki kontrolka poziomu oleju http://img267.imageshack.us/my.php?image=obraz002bt5.jpg Panowie! O czym informuje kontrolka po lewej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 1 check engine 2 poziom oleju 3 ciśnienie oleju 4 ładowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertes Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Ta kontrolka o zarysie silnika i jakiejś miski z płynem oraz wyciekającą kroplą sygnalizować mogłaby raczej jakiś wyciek. Mój mechanik mówił, że jest to wskaźnik zbyt niskiego poziomu płynu chłodniczego, ale na pytanie gdzie w takim razie znajduje się czujnik nie potrafił mi powiedzieć. W internecie wyszukałem, że check engine oznacza mniej lub bardziej poważną awarię pod maską samochodu, że samochód jest w trybie awaryjnym. Powodem sygnalizacji może być złej jakości paliwo i może wystarczy udać do serwisu, tylko skasować błąd i będzie dobrze. Ale to oznaczałoby, że mam na pokładzie komputer, który rejestruje jakieś nieprawidłowości. Przecież jest to model z lat 90-tych. Czy możliwe, że mam jakąś pamięć usterek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Przecież jest to model z lat 90-tych. Czy możliwe, że mam jakąś pamięć usterek?ale nie jest to fiat 126p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertes Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Bonzo! Gdzie w Serenie jest ten komputer no i jakieś gniazdo czytnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Bonzo! Gdzie w Serenie jest ten komputer no i jakieś gniazdo czytnika?nie mam pojęcia do niczego mi to nie było potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Gdzie w Serenie jest ten komputer no i jakieś gniazdo czytnika? Podłączenie pod komputer jest pod bezpiecznikami tymi pod kierownicą z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi