Gość tomirek Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Szybkie pytanie o wycieraczki w P12. po kiego w moim autku jest przelłącznik czasowy wycieraczek skoro w pozycji 1 (włączony czujnik deszczu) i tak wycieraczki dzialaja w zaleznosci od intensywnosci opadow a nie od tego w jaka pozycje przelacznik przekrece? (w pozycji 2 i 3 jest juz ciagla praca wycieraczek) A moze ten przelacznik ma jakies inne, ukryte znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gondor Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Mam to samo, nie ma po prostu osobnej wersji tej gały dla auto i bez auto. Ale przy okazji... po uruchomieniu spryskiwaczy nie ruszają mi wycieraczki, sam muszę wymusić pstrykając to normalne w P12? (u mnie zawsze tak było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomirek Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Mam to samo, nie ma po prostu osobnej wersji tej gały dla auto i bez auto.Ale przy okazji... po uruchomieniu spryskiwaczy nie ruszają mi wycieraczki, sam muszę wymusić pstrykając to normalne w P12? (u mnie zawsze tak było) u mnie po wlaczeniu spryskiwaczy wycieraczki przez chwile pracuja (w kazdym autku chyba tak to jest zrobione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość puchatek2000 Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 U mnie też po włączeniu spryskiwaczy nie włączają sie wycieraczki P-12 2003r 2.2 139KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Szybkie pytanie o wycieraczki w P12. po kiego w moim autku jest przelacznik czasowy wycieraczek skoro w pozycji 1 (wlaczony czujnik deszczu) i tak wycieraczki dzialaja w zaleznosci od intensywnosci opadow a nie od tego w jaka pozycje przelacznik przekrece? (w pozycji 2 i 3 jest juz ciagla praca wycieraczek) A moze ten przelacznik ma jakies inne, ukryte znaczenie? Przełącznikiem czasowym regulujesz "czułość" wycieraczek w pozycji auto np. mi automat za rzadko wyciera i przełącznik mam ustawiony przeważnie w pozycji środkowej pozdrawiam [ Dodano: Pią 06 Lip, 2007 19:06 ] Mam to samo, nie ma po prostu osobnej wersji tej gały dla auto i bez auto.Ale przy okazji... po uruchomieniu spryskiwaczy nie ruszają mi wycieraczki, sam muszę wymusić pstrykając to normalne w P12? (u mnie zawsze tak było) U mnie włąnczają sie same po urochumieniu spryskiwaczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Szybkie pytanie o wycieraczki w P12. po kiego w moim autku jest przelacznik czasowy wycieraczek skoro w pozycji 1 (wlaczony czujnik deszczu) i tak wycieraczki dzialaja w zaleznosci od intensywnosci opadow a nie od tego w jaka pozycje przelacznik przekrece? (w pozycji 2 i 3 jest juz ciagla praca wycieraczek) A moze ten przelacznik ma jakies inne, ukryte znaczenie? Przełącznikiem czasowym regulujesz "czułość" wycieraczek w pozycji auto np. mi automat za rzadko wyciera i przełącznik mam ustawiony przeważnie w pozycji środkowej pozdrawiam [ Dodano: Pią 06 Lip, 2007 19:06 ] Mam to samo, nie ma po prostu osobnej wersji tej gały dla auto i bez auto.Ale przy okazji... po uruchomieniu spryskiwaczy nie ruszają mi wycieraczki, sam muszę wymusić pstrykając to normalne w P12? (u mnie zawsze tak było) U mnie włąnczają sie same po urochumieniu spryskiwaczy dokladnie!reguluje sie czulosc jak komu pasuje.jedyne ale to jest u mnie jak np rano zapale auto a wycieraczki byly na auto i pada to zaczynaja dzialac dopiero po chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 rano zapale auto a wycieraczki byly na auto i pada to zaczynaja dzialac dopiero po chwili dokładnie tak się zachowują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomirek Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 oki dzieki. A wracajac do spryskiwaczy to wczoraj dokladnie to sprawdzilem: 1. Przy krotkotrwalym spryskiwaniu (takie pojedyncze chlapniecie) wycieraczki sie nie zalaczaja 2. Przy spryskiwaniu dluzszym (okolo 2s i dluzej) wycieraczki wykonuja 3 cykle. 3. Co 3-4 cykle spryskiwania szyb wlaczaja sie tez spryskiwacze reflektorow (tylko przy wlaczonych swiatlach) Dokladnie tak samo mialem w moim poprzednim autku - Lanosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 oki dzieki. A wracajac do spryskiwaczy to wczoraj dokladnie to sprawdzilem: 1. Przy krotkotrwalym spryskiwaniu (takie pojedyncze chlapniecie) wycieraczki sie nie zalaczaja 2. Przy spryskiwaniu dluzszym (okolo 2s i dluzej) wycieraczki wykonuja 3 cykle. 3. Co 3-4 cykle spryskiwania szyb wlaczaja sie tez spryskiwacze reflektorow (tylko przy wlaczonych swiatlach) tzn. że wszystko jest ok :-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gondor Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 3. Co 3-4 cykle spryskiwania szyb wlaczaja sie tez spryskiwacze reflektorow (tylko przy wlaczonych swiatlach) Dokladnie tak samo mialem w moim poprzednim autku - Lanosie Zgodnie z instrukcją co 5ty raz włanczają się spryskiwacze reflektorów. A co do Lanosa ... rozebrałem całego żony i nie znalazłem spryskiwaczy reflektorów, ukradli? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomirek Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 tzn. że wszystko jest ok :-)pozdrawiam Ano wiem, ze ok jest. Tylko dziwne, ze w dwoch primerkach w tym watku to nie dziala... Siakas wada primerek ze wycieraczki padaja przy spryskiwaniu? :029: [ Dodano: Sob 07 Lip, 2007 18:49 ] A co do Lanosa ... rozebrałem całego żony i nie znalazłem spryskiwaczy reflektorów, ukradli? :) Bo ja mialem speszjal edyszyn - zielona landrynke A na powaznie to piszac o Lanku mialem na mysli same wycieraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof jot Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 tzn. że wszystko jest ok :-) pozdrawiam Ano wiem, ze ok jest. Tylko dziwne, ze w dwoch primerkach w tym watku to nie dziala... Siakas wada primerek ze wycieraczki padaja przy spryskiwaniu? :029: nie, to jeden z tych bajerów które niekoniecznie sa niezbedne. Jest kilka takich "wodotrysków" i nawet w full wersji czyli teoretycznie "za darmo" bo w pakiecie wolałbym ich nie mieć - i to nie tylko w Primerze - i do nich zaliczam przede wszystkim własnie automat wycieraczek czy kontrole ciśnienia w kołach. W bardziej skomputeryzowanych autach taki "ułatwiający życie" gadzet przepuszczony przez komputer auta, zaczyna urastać do granić upierdliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomirek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 bajerow? Przeciez automatycznie zalaczajace sie wycieraczki po uzyciu spryskiwaczy to od kilkunastu lat standart w nawet najtanszych typach aut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof jot Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 bajerow? Przeciez automatycznie zalaczajace sie wycieraczki po uzyciu spryskiwaczy to od kilkunastu lat standart w nawet najtanszych typach aut spryskiwaczy tak, ale kapiącej wody przy wyjezdzie z myjni nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 bajerow? Przeciez automatycznie zalaczajace sie wycieraczki po uzyciu spryskiwaczy to od kilkunastu lat standart w nawet najtanszych typach aut spryskiwaczy tak, ale kapiącej wody przy wyjezdzie z myjni nie... Jak mógłbyś to rozwiń swoją myśl....... woda, myjnia.....??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi