Gość marta83 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 WITAM. POSIADAM PRIMERĘ 1993 P10 2.0GT 16V 150KM SR20 ,SZUKAM SILNIKA DO NIEJ I ZASTANAWIAM SIĘ CZY PASI DO NIEJ SILNIK OD JAKIEGOŚ INNEGO MODELU. PROSZĘ O POMOC ,JEŚLI KTOŚ ŚWIECI TEMAT.DZIĘKI I POZDRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta83 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Wielki dzięki Bombel.Rozumiem, że pod skrzynię te silniki pasują i nie będzie żadnych problemów z przekładką? Potrzebuję szczegółowych info ,boję się abym nie wtopiła pieniędzy w silnik, który nie do końca spasuje i coś tam wyniknie nowego do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Wydaje mi sie ze silnik od n15 nie podejdzie. Tam juz jest chyba SR20DEH. Tzn chodzi o to czy ecu to ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Wydaje mi sie ze silnik od n15 nie podejdzie. Nie podejdzie w twojej P10 GT rok 93 jest głowica typu HIGH port... takżę pozostaje tylko jak nie masz zamiaru przekładać głowicy SR20DE z sunnego lub 100nx... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta83 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Znalazłam taki silnik http://www.allegro.pl/item211712724_nissan..._0_16v_gti.html i chyba niedrogo, jeśli oczywiście wszystko oks z nim jest.Poszukam jeszcze i jeśli do jutra nic więcej nie znajdę to pewnie zdecyduję się na ten. Wielkie dzięki za pomoc w moim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 poszukaj dłuzej i kup z P10GT, A wogle co sie stało ze starym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 opłaca się taką rzeźbę robić?? sprzedać blachę i kupić coś rozsądnego na chodzie ze zdrowym silnikiem inwestowanie w samochód który jest warty 5-6tyś 2 tyś na silnik to lekki bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta83 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Posypał się po szosie. Blok silnika,wał korbowy,panewki głowne,panewki korbowodowe,korbowody z tłokami - to z używek potrzebuję. Szukam całego silnika, bo widzę, że mniejsze koszta będą.Chciałabym mieć pewność co do tego czy te części są identyczne w silniku almery 2.0 gti 16V 1997r. i z czego jeszcze mogę wygrzebać,aby pasowały do mojej P10 2.0 GT 1993 ,bez obaw, że wtopię ostatnie siano w coś co mi nie spasuje. [ Dodano: Wto 10 Lip, 2007 22:13 ] Rzeżbię, bo nie stać mnie teraz na kupno drugiego samochodu, nie mogę też czekać, aż znajdę kupca na budę. Po prostu potrzebuję sprawny samochód jak najszybciej i mam nadzieję, że taką okaże się droga, którą wybrałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 opłaca się taką rzeźbę robić?? sprzedać blachę i kupić coś rozsądnego na chodzie ze zdrowym silnikiem inwestowanie w samochód który jest warty 5-6tyś 2 tyś na silnik to lekki bezsens Ano opłaca się. Jeśli auto jest w miarę zadbane, to jeszcze trochę posłuży. A co najważniejsze wiadomo w jakim jest stanie, co było zrobione a co jeszcze do zrobienia. Bezpieczniej włożyć nowszy silnik, niż szukać drugiego samochodu o nie do końca pewnej przeszłości. Bo za takie pieniądze dużego wyboru nie ma. Sam to przechodziłem pół roku temu i dokładnie rozważyłem wszystkie za i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ,korbowody z tłokami - to mam i to od p10gt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 marta83, tu masz nr aukcji allegro 214531292 z rozłożonym na części silnikiem takim jak Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta83 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 wielkie dzięki qwasar,znalazłam też SILNIK 2,0 16V GTI do NISSANA ALMERY 1997r i nie mam pewności czy pasuje on do mojej primery czy nie (słyszałam dwie wersje- tak i nie). [ Dodano: Sro 11 Lip, 2007 14:13 ] gre-jeśli nie znajdę całego silnika to jestem zainteresowana,jakie koszta napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Są istotne różnice. Ten silnik z almery ma przepustnicę na górze, a w Twoim jest na dole. Inna też będzie wiązka elektryczna. Natomiast czy blok i głowica są takie same, to się nie wypowiadam. Przyciśnij Kubę na PW. On tyle silników rozebrał, że powinien wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 mozesz ten silnik kupic dla samego bloku ! i przełozyc reszte ! i to bedzie chyba dobre wyjsce! dokupic komplet uszczelek, płynów zlecic dobremu( taniemu i solidnemu) mechankowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Jest tak jak napisał GRE doły z wszystkich niedoładowanych SR20 pasują do siebie jak ulał... Tak profilaktycznie przy takiej robocie warto odrazu wymienić pierścionki i panewki korbowodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi