Gość artoor Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Od jakiegoś czasu coraz słabiej odbiera mi tuner radiowy. Podejrzewam że coś nie w porządku jest z fabryczną anteną lub jej mocowaniem na dachu. Na początku roku zauważyłem pęknięcie plastiku w miejscu gdzie pręt anteny wchodzi w plastikowy grzybek. Owinąłem to czarną taśmą ale możliwe że przedtem dostała się tam woda i coś przekorodowało na łączeniu przewodu z anteną. Ponieważ nie chciałbym czegoś popsuć, stąd moje pytanie jak dostać się do tego łączenia-zwłaszcza jak zdemontować antenę z dachu? Acha, radio mam w porządku, zamontowane w innym aucie stacje radiowe odbiera b.dobrze. Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Wymień cały kabel, bo jest pewnie zgnity, oraz antenę, skoro plastik jest pęknięty. Obowiązkowo do wymiany uszczelka pod anteną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artoor Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 A sam uchwyt z anteną na dachu to się jakoś podważa, jest jakiś zatrzask czy normalnie używając z lekka siły wyciąga? Pytam bo nie chciałbym sobie czegoś uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Ona powinna być przykręcona nakrętką od wewnątrz - więc prawdopodobnie musisz "wydrzeć" podsufitkę i się dopiero dostaniesz - chyba, że tam jest jakiś plastik, który umożliwia dojście - wtedy trzeba go zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 zostaw, zaslep, i kup pozadny staly bat w blotnik. gora 30zl i odbior masz niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Tak tylko jeszcze trzeba w takim razie wiertolić otwór w błotniku pod antenę - psuć lakier. Jednak chyba lepiej odciągnąć kawałek podsufitki, odkręcić antenę i założyć nową z nowym dobrym kablem porządnie zarobionym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artoor Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 A ściągał ktoś z was podsufitkę w P10? Chodzi mi o podpowiedź jak to zrobić żeby jej nie uszkodzić. Bo i tak będę musiał się dostać do starej anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Musisz ściągnąć te plastiki co masz dookoła z tyłu - ten górny i te po bokach. Jak masz HB to masz znacznie ułatwione zadanie a jak sedana to raczej współczuję - chociaż w zasadzie też powinno się obejść bez sciągania całej tylko ją odgiąć lekko i dobrze łapę wsadzić. Dodatkowo proponuję wykręcić oparcia tylnej kanapy - będzie łatwiej oraz wyposażyć się w lusterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artoor Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 No niestety mam sedana. Ale jak nie dam rady jak dam. Dzięki za podpowiedź. Jutro idę walczyć. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 To P10 ma antene na dachu?Chyba jakas nie oryginalna?Janusz_lublin,widze ze jestes obeznany w temacie.Wiesz moze jak krok po kroku rozebrac antene elektryczna?Znajduje sie ona w blotniku.Musze ja wkoncu zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artoor Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Roczniki 95 i 96 po liftingu (te z przyciemnionymi kierunkami z tyłu i białymi kierunkami z przodu + zmieniona atrapa chłodnicy) mają już antenę na tyle dachu. Starsze P10 mają ją w błotniku, wysuwaną elektrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 misiek_83, a co linka się zerwała i silnik wyje? Jeśli tak to nie masz co się bawić w jej reperowanie - wymień na normalną stałą taką z 70cm albo 1m. Jeśli masz ją sprawną, to rozbierając ją musisz uważać, żeby nie przestawić linki, bo potem będzie się inaczej chować. żeby wyjąć antenę trzeba odkręcić taką śmieszną nakrętkę od góry w instrukcji obsługi jest nawet pokazane jak Jak dobrze pamiętam to tam ta linka w środku zwija się na taki bęben. Żeby dostać się do niego musisz ściągnąć tą plastikową osłonę w kształcie puszki taka czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 poodczepia zatrzaski przy górmej krawędzi tlnej szyby i odegnij podsufitkę - dostęp idealny. Mi też ostatnio słabiej odbiera. + antenty idzie środkiem a ekran jest przykręcony do dachu tak ja by podkładką z zębami można to przeczyścić powinno pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi