Gość jerry343 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Co to może być? przed zagazowaniem mojej W11 2.0 wymieniłem świece,palec i kopułkę.Wczoraj odebrałem,dzisiaj po mieście nie szło jeżdzić.Każdy start na światłach to najpierw kangur potem dopiero do przodu.Po jeżdzie z mechanikiem z laptopem i korekcie jest o wiele lepiej/dostawał za dużą dawkę gazu/.Ateraz uwaga!od 0 do 3 tyś obrotów jest ok.,ale od 3-4 tyś zaczyna mulić, nie przyspiesza płynnie tylko skokami.Przymuli, puści znowu przymuli i znowu puści.Wyczułem że popuszczenie pedału gazu i jego depnięcie powoduje zryw.Ale tak sie nie da jeżdzic na dłuzszą metę.Będę wdzięczny za podpowiedzi.Acha.Nie wymieniałem filtru pow. bo mechanior przeczyscił i powiedział,że dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 jeżeli jest to po zagazowaniu to masz odpowiedź. Z jazdy z laptopem wnioskuje że masz sekwencje, może dali za mały parownik i nie wydaje przy większym zapotrzebowaniu na gaz, może masz za małe dysze wtryskiwaczy, a może poprostu trzeba lepiej dograć mapę, a jeżeli jest to świeżo założona instalacja to daj jej się ułożyć, po około 1500 km jak już wszystko się poukłada wtedy możesz na poważnie zacząć z tym walczyć chociaż tu wydaje mi się że to ewidentnie wina gazownika i źle ustawionej mapy gazu, bo chyba coraz mniej jest zakładów gdzie źle dobierają elementy instalacji. Jak masz gwarancję na wszystko to mają problem i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jerry343 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 do bullitt Nie dodałem poprzednio,że to mulenie przy przyspieszniu pow 3 tyś.niestety występuje /choć tego aż tak nie czuć mocno ale, lekko się zadławia/ na benzynce.Gazownik podpowiada przepływomierz lub coś z rozrządem.Być może konieczna będzie wizyta w serwisie w Gdańsku,bo moja Primerka ma japońskie wyjscie na kompa, a w moim mieście z tego co się orientowałem to nikt nie ma takiego wejścia.Tu apel do klubowiczów z Trójmiasta ,może ktoś podpowie gdzie ewentualnie podjechać,nie musi byc to ASO,ale solidny mechanior od Primerek.????!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 jerry343 poszukaj w archiwum LPG. A jeżeli nie działo się tak przed montażem instalacji, to wina LPG. A pytania związane z LPG zadawaj w dziale do tego przeznaczonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.