Gość bigmisiek Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 witam kupiłem sobie radyjko CB uniden 510+antena hustler 1m i mam taki problemik otóż są straszne zakucenia np gdy włoncze dmuchawe lub gdy wogule odpale silnik nic nie słychać tylko same zakłucenia cb jest napewno dobre bo sprawdzałem w innym samochodzie i było wszystko oki prosze o pomoc pozdrawiam i z góry dzieki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 zapraszam na forum http://cb-radio.pl/phpBB/index.php?c=1 poczytaj posty i na pewno coś znajdziesz na ten temat a potem pytaj bardziej doświadczonych kolegów ja w swojej 2,2Di wyłapuję tylko wycieraczkę z tyłu ty pewnie masz benzynę :/ znalazłem np. coś takiego http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=2...ht=zak%B3ucenia http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=177 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigmisiek Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 kolego moze sprawdze pod sam akumulator??? a moze antene musze ustawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Od tego typu pytań jest odpowiedni dział http://www.nissanklub.pl/forum/viewforum.php?f=38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 na to nie ma reguły jedno radio będzie chodzic na aku drugie na zapalniczce trzeba testować w postach które podałem jest dużo na ten temat czytaj i porównuj do swojego przypadku innej rady nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigmisiek Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 jutro z samego rana podłoncze pod aku bez posrednio i zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Haaa przerabiałem ten sam problem - to jest norma w antenach magnesowych. Zrób tak weź kawałek cienkiego przewodu miedzianego i wyciągnij z niego ze 3 żyłki następnie odklej delikatnie dony dekielek i wsuń część przygotowanego przewodu pod ten dekielek. Przyklej spowrotem osłonkę a drugą część przewodu zagnij na nią i końcówkę przewodu przyklej na osłonkę taśmą samoprzylepną tak żeby część przewodu była odsłonięta - powinno pomóc i wszystkie bolączki odejść jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigmisiek Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 hihi szczerze to nie rozumiem kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lensa Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Witam. mam ten sam problem (nissan almera z 2006 roku zakupiony w marcu, radio Intek 550, antena President Ohio) mnie nic nie pomaga, testowałem różne radia i anteny. Samochód poprostu sieje (pompka paliwa, wentylatory klimy, szyby elektryczne i wycieraczki ale tego mało sie używa). Nie mogę założyć kondensatorów separujących na wymienione silniczki bo mam gwarancje. Jedyny sposób to skręcenie sqelsha. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Często wystarczy zastosować na zasilaniu radyjka dławik (filtr) przeciwzakłóceniowy - często jest to pręt ferrytowy z nawiniętą cewką. [ Dodano: Pon 23 Lip, 2007 15:52 ] I dobra masa anteny to podstawa TROCHĘ O ZAKŁÓCENIACH CB - KLIKNIJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 bigmisiek, jak wrócę do domu to załączę fotkę - powinno to być w tym tygodniu lensa, w magnesówkach wycie to standard, bo jest problem z masą - za długa. Najlepszym rozwiązaniem jest antena stała na uchwycie. Kup sobie np LEMM'a AT1500 i uchwyt do niego Piektor, jeżeli masz magnesówkę to zastosowanie filtrów nic nie da, bo i tak wszystko wlezie do radia przez antenę - temat przerabiany już nie raz Niekiedy jak nawet zawiedzie skrócenie masy to pomaga President Walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Janusz_lublin, toż to napisałem, że dobra masa to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lensa Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 I tu was rozczaruję. Teść ma też almerę z tego samego roku czyli 2006 i tenże zestaw i u niego jest miodzio. Jemu kupiłem pierwszemu tylko nie przełożyłem do siebie w celu sprawdzenia. U mnie nawet dobra masa nie daje nic. Niestety wyjątkowy ten mój wozik. http://www.nissanklub.pl/forum/templates/n...icon/icon11.gif niestety przyjdzie z tymżyc przez 3 lata. potem wiem co mam zrobić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Zakłócenia mogą przedostać się do radia przez zasilanie lub przez antenę.Po rozpoznaniu tej drogi można zacząć próby wyeliminowania tych zjawisk. Obecnie w autach jest tyle elektroniki, że niekiedy nie ma możliwości pozbycia się tych szumów i trzasków. Może pomoże http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic613795.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 W Unidenkach jet taki magiczny przycisk ANL - wycisza wszystkie szumy :one: - u mnie jest totalna cisza troche szumów zbiera antena ( wiadomo długi bat zbiera wszystko- ale to z zewnątrz ) jedynie zakłucają mi wycieraczki i korektor ustawiania świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 NB/ANL nie zawsze sobie poradzi w autach nafaszerowanych elektroniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Nim zalozylem do swojej maximy antene na klapie na uchwycie pojezdzilem 2 dni z magnesowka .... roznica jest tak duza, ze szok. fakt ze magnesowka byla jakas 1m teraz mam 1.4m, teraz da sie zrozumiec co inni mowia Polecam, uchwyt mozna sciagnac zawsze jak sie znudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigmisiek Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 ja dzis doszłem własnie ze moja entena jest do bani i mysle o zmianie jaką mi polecacie musi być magnesówka bo autko stoi na parkungu na osiedlu a tam jest różnie a tak zdejmne antene i wezme do domku i nikt nic nie wie te zakłucenia po włonczeniu dmuchawy to chyba przez antene za słabą ma cewke założyłem filtr i nic nie dało a teraz zmienie antenke mam nadzieje ze pomoze prosze o waszą wypowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Z anten o podstawie magnesowej to polecam sirio ML145 cena ok 150zł. Można też pokusić się o uchwyt na klape i zamontować antenę przykręcaną na tzw główkę DV(motylek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigmisiek Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 kolego a myslisz ze to przez antene te zakłucenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Hustlery nie są złymi antenami co do Sirio Ml 145 polecam miałem fajnie ciągnie jednak denerwowało mnie ciągłe zjej zdejmowanie teraz mam Lemm At 1000 http://www.allegro.pl/item217825253_antena...jonalistow.html napradę doba i niedroga :one: Sirio Ml 145 przy niej wymiękała zamiast motylka mam srubę na klucz ampulowy i daje rade :one: garść srubek ampulowych koszt ok 50 gr :one: dodam że sruba pasuje idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Janusz_lublin napisał bigmisiek, jak wrócę do domu to załączę fotkę - powinno to być w tym tygodniu kolego czekamy na foto,temat jak widzisz bardzo gorący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Obiecane, tak więc jest i załączam fotkę jak ja to zrobiłem u siebie. Na całość jest naklejona taka przezroczysta folia samoprzyklejna żeby nie było Drugi koniec przewodziku ma się stykać z karoserią - z dachem MUSICIE KLIKNĄĆ NA TEN CZARNY KWADRAT WTEDY ZDJĘCIE SIĘ POWIĘKSZY I BĘDZIE NORMALNE - BO COŚ SIĘ CHYBA ŹLE ZAŁADOWAŁO I JEST TAKI PROBLEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peteros Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 No ale lakier to się może z czasem punktowo przetrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 peteros, owszem może, ale ja się będzie przesuwać antenę jak jest postawiona. przy jeździe antena się raczej nie przesuwa - na dachu z Hustlerem 175km/h i nawet się i o milimetr nie przesunął tak więc jak się postawi to niech stoi i jak się zdejmuje to jednym ruchem, żeby nie przesuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi