Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kupiiłem cb do mojej primerki i ...:(

Gość bigmisiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie zdjąłem ml-145 po roku na dachu i na białym lakierze śladu nie dało się do końca usunąć...

Zastanawiam się, że jak to rozwiązać w nowym aucie i albo zakupię nową antenę do zamocowania na relingu, albo pokombinuję z umasowieniem podstawy ML - jakimś sprytnym kablem do śruby mocującej reling - z możliwością szybkiego wypięcia/wpięcia.

Gość bigmisiek

koledzy ten kabelek do góry do czego poprowadzić moge prosić o wiecej fotek tej antenki przerobionej na e-mail wielkimisiek@wp.pl pozdrawiam i z góry dzieki

Jeden koniec jest przyczepiony do magnesu a drugi do niczego - dopiero jak postawisz antenę na dachu to łączy się z karoserią. Jak mi się uda (czasowo) to zrobię lepsze fotki i postaram się wrzucić

bigmisiek, jak wrócę do domu to załączę fotkę - powinno to być w tym tygodniu

lensa, w magnesówkach wycie to standard, bo jest problem z masą - za długa. Najlepszym rozwiązaniem jest antena stała na uchwycie. Kup sobie np LEMM'a AT1500 i uchwyt do niego

Piektor, jeżeli masz magnesówkę to zastosowanie filtrów nic nie da, bo i tak wszystko wlezie do radia przez antenę - temat przerabiany już nie raz

Niekiedy jak nawet zawiedzie skrócenie masy to pomaga President Walker

standard standardem ale almery sieja jak diabli. Ja testowalem rowniez zanteny masowane do karoseri i efekt byl zblizony co do Hustlera.

w moim przypadku pomoglo

1) poprowadzenie + od aku poprzez dodatkowy bezpiecznik

2) masa wzieta z mocowania radia

3) filtr przeciwzakluceniwy rodem z lat 80tych

efekt SQL na 1/8 i zero szumow od silnika

Uniden 510 i H IC100

[ Dodano: Pią 03 Sie, 2007 14:33 ]

Jeden koniec jest przyczepiony do magnesu a drugi do niczego - dopiero jak postawisz antenę na dachu to łączy się z karoserią. Jak mi się uda (czasowo) to zrobię lepsze fotki i postaram się wrzucić

zburze troche twoja teorie lakier tez jest izolatorem

slabym bo slabym ale jest.

wiec IMO to raczej zludzenie niz poprawa.