Gość Tomasz_Primera Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Jako ze chwilowo odlaczylem subwoofer od wzmacniacza chcialbym podlaczyc do niego przednie glosniki, chcialbym wiec zasiegnac informacji co do czego podpiac. Mam zestaw odseparowany wiec mam podlaczyc tylko glosniki w drzwiach do wzmaka czy gwizdki takze? Dzieki z gory a odpowiedz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Tomasz_Primera, jezeli posiadasz zwrotnice to, ciagniesz przewod z jednego prawego kanalu wzmacniacza do zwrotnicy prawej strony, tak postepujesz z lewym kanalem i lewa strona. Ze zwrotnicy masz wyjscia na midbass i tweeter. Wiec oba beda grac spod wzmaka (i tak nalezy polaczyc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Staralem sie to podlaczyc samemu ale nie dalem rady DJSzmer, bardzo prosze o wyjasnienie mi na podstawie ponizszych zdjec co do czego podpiac zeby dzwiek poplynal Mnogosc kabli :/ Wzmacniacz Wzmacniacz druga strona (czy wszystkie pokretelka sa poprawnie ustawione?) Z gory bardzo dziekuje za cierpliwosc i odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Tomasz_Primera, alle zawaliles robote (lekko mowiac) Gratuluje Wzmacniacza! Super sprzet! Kostke ISO zostaw w spokoju! Popatrz jakie masz kolory przewodow od tweeterka i od midbasa i te wlasnie wepnij w zwrotnice, nie z kostki! Z kostki wychodza przewody z radia, czyli z koncowki mocy. Czyli bezposrednio od glosnika do zwrotnicy! Masz tam napisana polaryzacje (+) i (-) i tak łączysz (+) z glosnika do (+) zwrotnicy. z minusami to samo. Wzmacniacz na zwrotnicy oznaczony jest "a" , tweeter "t" a midbass "w". Powinienes sie teraz polapac. Jak podlaczysz, zrob footo i wklej, zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 ... wow... przytulne to gniazdko w kabelków .. fiu fiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Zrobilem tak jak potrafilem ale narazie na jedna strone bo brakuje mi chwilowo drugiego kabla od wzmacniacza do zwrotnicy, jutro postaram sie kupic. Nareszcie porzadnie zagralo :one: dopiero teraz czuc ze te glosniki graja, bass sie duzo polepszyl :diabel: jeszcze drugi kabelek i bedzie git. DJSzmer, ponizej fotka jak to podlaczylem, mam nadzieje ze jest ok Opis co i jak na foto: Uff... "Od dziecka wiedzialem ze Bog mnie stworzyl do milosci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Niewidze czy przewody od kostki wchodza do zwrotnicy ;/ (nie moga!) 4-5 zmien na oddzielny przewod, ten jest zlaczony z chinchami i moze wzbudzac zaklócenia ;/ Przewody "3" juz nie beda potrzebne, za izoluj je! (kazdy odzielnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Zrobione ale nie do konca Wciaz dziala tylko jedna strona, kable w punkcie 2 (front speakers) podlaczone mam do wzmaka do miejsca "a+" i "b-", gdzie w radiu podlaczyc kable pod kanaly "c+" i "d-" na wzmaku, z tego samego miejsca (punkt 2) ale rozdzielic je na 4 do wzmaka? 2 plusy do "a+" i "c+" i dwa minusy do "b-" i "d-"? Czy puscic dwa nowe kable od "rear speakers" na radiu do "c+" i "d-" na wzmaku? Dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Tomasz_Primera, masz narysowane jak to zrobic wyzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.