Gość Koko Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Witam, wczoraj jadąc do warszawy na gazie samochód zaczał sie mulić i po chwili przestał sie wkręcać na oborty, więc przełączyłem na benzyne. Na benzynie tez nie idzie jak trzeba, czuć bardzo strate mocy, tak jakby sie mulil, zalewal. Na gazie teraz wogolnie nie chodzi po przelaczeniu trzyma 3 sek obroty i gasnie gdy mu depne gazu to probuje podniesc oboroty i na rpboach sie konczy gasnie. Probowalem zakrecic gaz zaworem bo pomyslalem ze moze gaz i benzyne dostaje. ale nadal na benzynie sie mulil. Podjechalem dzis do pana Krzysia na ludwinowskiej w warszawie ale odeslal mnie do gazownika. Dlatego pytanie co to moze byc i gdzie sie z tym udac? Pozdrawiam Koko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 pierwsze co to co to za instalacia jakiej generacji z jaką elektroniką o ile ją ma?? po drógie opcja szukaj powinna ci sporo pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koko Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 z tego co mi wiaodmo, a powiem ze sie na tym zbyt dobrze nie znam, to jakas najtansza opcja instalacja II generacja bez komputera z emulatorem wtryskow i sondy lambda, praownik lovato. Tyle jestem w stanie napsiac tylko. Instalajca zalozona jakeis 40tys temu, filtry na czas wymieniane, sweice maja 5tys, przewody 15tys. zadnych problemow przez te 40 tys. Pan Krzysztof powiedzial ze moze gdzies brac lewe powietrze?. moze to to? PS. Przperaszam jeslic os zle pisze, ale nie znam tak na mechanice jak wy, dlatego suzkam jakeigos speca zebym podjechac i ocenil co sie zepsulo. Dzięki za kazda rade. Koko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 objawy jakie opisałeś wskazują mi na uszkodzoną sondę lambda sonda jest zasadniczym czujnikiem sterującym dawką gazu w przypadku instalacji 2 generacji i od niej rozpoczął bym wszystkie poszukiwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koko Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 dzisiaj z rana podjechalem do gazownika na wiśniowa w piasecznie, popatrzylem pobawil sie i stwierdzil, ze samochod dostaawal i gaz i paliwo. Uszkodzeniu ulegl emulator E4, podpial nowy i jak palcem odjac, wszystko dziala wysmienicie. Dzieki za pomoc. Poki co gazownika polecam. szybko sobie poradzil. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.