Andrzej330 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 bonzo wcześniej pisałeś, że zastosowałeś 60x8. To ile w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 No to teraz czekam na opinię Was obydwu po jakimś czasie. Niech się trochę ułożą. Może to opatentujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 A jakie są oryginalne wymiary resora węglowego? Tak się zastanawiam, czy nie powinien być cieńszy. A wie ktoś jakie są wymiary tego resoru od wołgi? Na schemacie jest tylko długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OJE Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 W przypadku mojego resoru sprawa wyglada tak:narazie nie mialem okazji jechać obciążonym ani nigdzie dalej auto stoi b. ładnie koła też ,ale na pusto jest trochę za sztywno, podobnie jak pisze Bonzo ma tendencje jak by chciał sobie podskoczyć i też mam jakies dziwne odglosy takie jakies delikatne trzeszczenie nadwozia szczególnie na nieregularnych nierównościach. Zastanawiam się nad wymianą bo pomysł dobry tylko nie mam narazie pojęcia na jakie pióro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OJE Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 No ciekawe tylko jest jeden problem - troche drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam13 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 koledzy na początku grudnia pęk miresor stalowy w SOPOCIE przy okazji narobił niezłego bałaganu pod spodem. po rodzince z Gdańska znalazłem warsztat zamontował dwa pióra z autobusu Autosan niezłe wykopaliska bo autobus stary ogórek, gość naprawił auto w 24h wjadę do garażu zrobię fotki i podam wymiary,jest o niebo lepiej niż na starym zapakowany ideał, pusty troszkę sztywny brakuje mi porównania z dobrym orginałem za całą naprawę dałem 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam13 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 no masz z jednym piórem klops przy dwóch zawsze jest szansa z e do domu jakos dojedziesz ,chyba ze główne pióro przy mocowaniu peknie tak było tylko za mocowaniem powyrywało co nieco wymiary nowego 110-10-0,8 dodatkowe 92-10-0,8 wymiary w cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam13 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 według mnie lepiej by było gdyby dodatkowe pióro było pod spodem,resor lepiej by pracował napewno pracuje innaczej ale problem jest w połączeniu między piórami stalowymi,rozwiązanie rosyjskie jest OK.ale w moim wypadku robił to starszy gość i go nieznał i tak byłem w szoku jak postawiłem samochód o 17 i odebrałem na drugi dzień o 16. BONZO możemy się spotkać i porównasz jak się jeżdzi ty masz paten kolegi ze wschodu i większe doświadczdnie z tym autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Pojawił się resor. Rarytas. http://moto.allegro.pl/item309690636_resor...rozbiorka_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stan2300 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 witam panowie i zapytam czy ktorys z was widzial jaki resor ma chrysler voyager ,to auto wazy wiecej od naszych o ok 200kg i jest resor tylko jedno piorowy i to auto po jezni po prostu plynie nie czuc praktycznie najechania na dziure ,ja mam nissana europe to jest to samo praktycznie co vanette cargo z tym ze jest to osobowka na 8 osob i zastanawiam sie nad zastosowania resoru z chryslera voyagera ,tylko czekam az kolega wroci z trasy zeby dokonac pomiary ,a dostepnosc do tych resorow jest spora na allegro i za nie wielkie pieniadze co o tym sadzicie ,mysle ze spelnil by swoja role bo nowsnosc chryslera jest wieksza niz mojego auta a ja woze tylko w nim corke na wozku inwalidzkim i rampe wjazdowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomaserek Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Jestem nowym właścicielem sereny 2.0 16v i mam ten sam problem co wy z resorem auto z tyłu siedzi bardzo nisko, też uważam że ten pomysł z dołożonym resorem jest ok. bardzo chciąłbym żebyście wypowiedzieli się trochę więcej na temat tej dokładki metalowego resoru do resoru z włókna , czy daje radę ten sposób na dłużej czy szkoda czasu na kombinowanie. z góry dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Znam co najmniej 2 Serenki z tak dołożonym resorem i sprawują się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomaserek Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Dziękuje za odpowiedz, też tak to zrobię jak inni. Napisze po wszystkim jak się sprawuje moja Serena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 tomaserek nie piszemy dużymi literami, w internecie oznacza to krzyk. Poprawiłem. Powodzenia w robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomaserek Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Dzięki za poprawienie mnie. Proszę o pomoc w sprawię sereny 93' trochę podnosi temperature w jeżdzie po mieście,na trasie nie ma problemu, gdzie szukać przyczyny czy to termostat czy czujnik temperatury a może to coś innego.Wętylator włącza się ale tylko na chwileczkę może około 10 sekund i wyłącza się tak że silnik nie zdąży się ostudzić, dodam jeszcze że płyn chłodniczy nie ucieka poziom jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 To już inny problem. O problemach z układem chłodzenia było dużo, choćby tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/36348-problem-z-ukladem-chlodzenia/page__hl__ch%C5%82odzenia Poczytaj trochę. Użyj wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Nówka resor i do tego trochę innych części http://www.allegromat.pl/aukcja123687 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 No rarytas. Kto pierwszy ten lepszy. Ciekawe ile chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajs Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 (edytowane) No rarytas. Kto pierwszy ten lepszy. Ciekawe ile chce. Witam Całkiem niedawno nabyłem Serenę 2.0 16V z poprzeczym resorem. Na forum piszecie, że Wasze Sereny 2.0 16V mają resory z włókna węglowego. Moja ma zdecydowanie resor z włókna szklanego. Na zdjęciach dostępnych w Internecie, jedyne resory jakie znalazłem, to takie jak mój. Czy możecie mi wyjaśnić które Sereny miały resory z włókna węglowego? Pozdrawiam Adam Edytowane 28 Września 2013 przez ajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kokol2 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Witam, widzę że dawno tu nikogo nie było, a temat ciekawy. Oryginalny resor jest wykonany dokładnie z żywicy. Ja do oryginalnego dołożyłem drugi dodatkowy również z żywicy z tylnego zawieszenia Renault Master który kosztował mnie 80 zł. Edytowane 26 Lipca 2015 przez kokol2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1.6 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 milo ze ktos odswiezył temat, widac ze serenki jeszcze jezdza kokol2 powiedz czy dobrze Ci sie to sprawuje i jak wygladał montaz? czy dolożyłes go bez zadnej przerobki? czy wystarczylo odkrecic sruby i wstawic drugi? czy ma takie same wymiary? czekam na odpowiedz bo juz moj wola o naprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi