Gość tomsz666 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam Chciałem zapytać czy da się zrobić tak, że jak włączam światła mijania to przestają świecić postojówki(jeśli tak to w jaki sposó. Kupiłem sobie ostatnio diody na 12V zamiast postojówek i dopiero teraz zauważyłem, że jak włączam światła mijania(lub drogowe) to razem z nimi świecą też postojowe. Mam nissana sunny N14 1,4LX 93r. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 No wiesz... tak ma być ze z mijania swiecą pozycyjne. Nie wiem czy aby nie narobisz sobie kłopotów kombinując z tymi światłami A na pewno narobisz ... przy pierwszej kontroli drogowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 No to po jaką kunę żeś wstawiał te diody?? Zmień na żarówki, albo wstaw białe led'y. Bo jak zaczniesz gmerać w elektryce to różnie może być, aczkolwiek ja wiem jak to zrobić, tak jak ty chcesz, ale przy pierwszej lepszej kontroli mogą Cię ud***ć za brak postojówek, bo to odrazu będzie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomsz666 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Janusz_lublin napisał aczkolwiek ja wiem jak to zrobić czy mógłbyś mi powiedzieć jak? może kiedyś zaryzykuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Proszę powiedzieć mogę, ale schematu Ci nie dam. Trzeba sobie sprawić dobre i odpowiednie przekaźniki i je odpowiednio podpiąć. Nawet można zrobić tak, że jak będziesz włączał mijania to Ci się wyłączą postojówki, albo wyłączane ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomsz666 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Dzięki za pomoc, temat można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Czasem jak w nocy gdzies jade widze takich bez swiatla jednego - jakby mial postojowke dobra to byloby widac -slabo ale byloby. Pomysl co mogloby sie stac jak widzac z daleka jedno swiatlo pomyslalbym ze to motor i zaczal wyprzedzac TIRa.... na bezpieczenstwie lepiej nie oszczedzac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 A jaki jest powod aby wylaczac pozycje przy swiatlach mijania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.