Przemeq Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witam. Wcześniej pisałem ale jakims dziwnym trafem mój post zniknął . Jeżeli nie czytaliście to mam NAVARE LE od miesiąca . Narazie śmiga, średnie spalanie 11,5. To co było robione ( gwarancja ) to pukająca maska przednia i skrzeczący fotel pasażera. A teraz do rzeczy. Szukam ciekawych czyt. atrakcyjnych lamp dalekosiężnych na kangura przód śr ok 23 cm i na belką na dachu - najlepiej prostokątne . Polecacie coś - macie jakieś doświadczenia ? Dobrze by było gdyby lampy te miały wbudowane świtło pozycyjne. Pozdrawiam licząc na ciekawe propozycje . . . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Tylko Hella. Ale pytanie zasadnicze... po grzyba robisz z Navary choinkę? I coś ty jej przymocował z przodu za kangura? Jakies plastikowe badziewie czy "rułki z kwasówki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Spoko, jeszcze nic nie zamontowałem . Planuję z kwasówki - przód taki aby na wysokości grilla zamontować 2 wielkie reflektory od pociągu a na dachu 4 prostokątne. Nie planuje jak to kolega napisał " zrobić choinki " . Po prostu, często potrzebuję dużo światła. Jednak nie mogę znaleść dostawcy. To co jest na allegro - odpada. A na stronie helli - jakoś nie mogę sie połapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zanim coś zamontujesz z przodu z kwasówki , proponuję przejrzeć dyrektywę unijną http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=29488 Tam ją znajdziesz Potem demontaż może być przykry , albo opłaty u misiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość V-MAX Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Szukam ciekawych czyt. atrakcyjnych lamp dalekosiężnych na kangura przód śr ok 23 cm i na belką na dachu - najlepiej prostokątne . Polecacie coś - macie jakieś doświadczenia ? Dobrze by było gdyby lampy te miały wbudowane świtło pozycyjne. Jeśli Hella i coś ciekawego to: Luminator Chromium: średnica 23,5 cm, występuje on także w wariancie ze światłem pozycynym w kształcie obramówki dookoła obudowy, jest to technika światłowodowa nazwana w helli - Celis , lub Luminator Chromium Blue z niebieskim szkłem, wszystkie one są okrągłe. Jeśli chcesz duży, prostokątny reflektor to może Jumbo 220 ale musisz podpytać u dystrybutora Helli czy ten ma swiatło pozycyjne. PS. Według mnie, na przód w NAVARZE pasowały by mniejsze prostokątne lampy Classic 181 Chrom z Helli (z uwagi na to że NAVARA ma ostre kształty i prostokątne światła), a na roll barze dałbym już albo Luminator, albo Jumbo 220. A jaką rurę planujesz założyć na przód do tych halogenów? Pamiętaj o przepisach UE .... Na allegro ostatnio się ogłaszają już z bezpiecznymi rurami z kwasówki: http://www.allegro.pl/item222163902_orurow...ropejskiej.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość superkorek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 kierowca 40 letni potrzebuje znacznie wiecej swiatla niz 25 latek co by zobaczyc to samo w nocy nie pamietam dokladnie ale chyba przy 50 wiośnie juz 2x wiecej... :!: więc świecimy i lecimy swoją drogą są okresy w roku gdy choinki są na topie :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Czasami jak w nocy wjedziesz na pole i nie chcesz się wpakować w coś z czego nie ma odwrotu , dodatkowy snop światła jest ważny. Nie zawsze masz obok siebie kogoś , kogo możesz wysłać z latarką na zwiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No spoko panowie ale te rurki z kwasówki mnei niepokoją. Lampy jaknajbardziej. Ale trzeba pamiętać, że na dachu duże lampy mogą ulec szybkiemu demontażowi po wjeździe np do centrum handlowego Ja założę dwa gary z przodu ale dopiero jak się dorobię porządnego zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MBL Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Pamiętacie, jakie są ograniczenia co do ilości świateł przednich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość superkorek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 jak patrzę na niektóre ciężarówki (5 dalekosiężnych dół i 6 góra)..to zaczynam wątpić że są jakiekolwiek ograniczenia :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Lampy które są blisko siebie i da się je wpisać w prostokąt - tworzą wg jakiegoś tam przepisu - jeden punkt świetlny . Czyli ciężarówka ma 10 lamp drogowych na dachu blisko siebie to jest ok. bo to tylko jeden punkt świetlny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Trzeba uważać z taką choinką na grillu. Jak się jeździ po polach to lepiej wyłączać te dodatkowe światełka bo się całkiem mocno nagrzewają i jak wiadomo nasze pola nie są takie dałkiem suche, a jak się w bajoro na włączonych halogenach wjedzie to może zaboleć. Kiedyś jechałem (jak miałem jeszcze 16 lat) samurajem przed jakimś nowym parchem z taką właśnie hoinką. Była szarówka, a ja przyzwyczajony jestem do jazdy w lesie "na czuja" czyli bez żadnych świateł, gość z patrola się niepokoił, bo mało widział, wyminął mnie i włączył hoinkę, niestety na krótko bo zaraz po tym wjechał w kałużę i oba klosze poszły z hukiem. Ot taki morał, który w skrócie mówi: Na postojówkach panowie i panie na postojówkach w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi