Gość Maxi-Dyla Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Odkąd zaczęły sie wyższe temperatury i zaczynał pracować drugi wentylator na chłodnicy samochód dostawał strasznych wibracji, próbowałem mocować obudowę wentylatorów na sztywno do chłodnicy, podkładałem uszczelki i zawsze jak załączył się drugi wentylator były wibracje. Po bliższych oględzinach zauważyłem że jedna łopatka wentylatora jest urwana i dlatego były te wibracje. Zamówiłem wiatraczek ale zanim do mnie dotarł musiałem zawieść kolegę do ślubu i żeby była klima a nie było wibracji odłączyłem wiatrak z urwanym śmigłem. Na początku było ok ale później samochód zaczął się grzać, temp doszła prawie do maximum. Otworzyłem maskę i zobaczyłem że ten jeden wentylator nie pracuje. Podłączyłem szybko drugi i też nic. Dopiero jak popchnąłem wentylator ręką to zaczęły pracować oba. Od tego czasu raz zastartują a raz trzeba jej popychać. Jak pracują oba to temp silnika jest ok, jak zaczyna rosnąc to trzeba sie zatrzymać i popchnąć wentylator. Co może być tego przyczyną? Czy błąd 0902 ma z tym coś wspólnego? Tylko że po zresetowaniu kompa około 2 tygodnie temu już mi sie check engine nie zapala i ten błąd się nie pojawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Wntylatory w maximie w przeciweieństwie do innych aut biorą sygnał z kompa, więc doprowadz do porządku całą elektronike , zmień chory wiatrak i być może wszystko wróciu do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 doprowadz do porządku całą elektronike Tzn? zmień chory wiatrak i być może wszystko wróciu do normy Smiglo juz jest zmienione na cale. Moze ktos wie jak podpiac na krotko te wentylatory? Sa tam 4 kabelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 w serwisowce zobacz do czergo sa. ale bedzie to napewno tak 1. 12V 2. ground 3. sygnal z ECU 4. klima. Nie daje sobie obciac ale tak przypuszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.