Gość tjnallpu Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Witam! Przymierzam się do przeróbki y-pipe wmojej maximie. Byłem u tłumikarzy i powiedzieli, że zamiast dorabiać całą rurę można wyciąć te dwa katy i w ich miejsce wspawać rury. Pytanie do wtajemniczonych, czy efekt będzie podobny jak po wymianie całej? Czy inne miejsca w oryginalnej y-pipe prócz katów też wpływają na straty mocy i dlatego warto dorobić całą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Witam!Przymierzam się do przeróbki y-pipe wmojej maximie. Byłem u tłumikarzy i powiedzieli, że zamiast dorabiać całą rurę można wyciąć te dwa katy i w ich miejsce wspawać rury. Pytanie do wtajemniczonych, czy efekt będzie podobny jak po wymianie całej? Czy inne miejsca w oryginalnej y-pipe prócz katów też wpływają na straty mocy i dlatego warto dorobić całą? Nie tylko katy sa pozeraczami mocy ale tez laczenie rur wychodzacych z obu stron silnika jest pod katem prostym! a Y-Pipe ma delikatne zejscie obu rur stad tez pewnie nazwa Nie warto wywalac samych katow. zrob calosc. Zobacz roznice: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 no i oczywiscie jak bedziesz dorabial y-pipe zrob ja 2.5". i jeszcze jedno, upewnij sie ze na zwieciach nie ma zwezen bo w innym wypadku ograniczy ci to przeplyw spalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Pytanie do Grzecha. To co widać na zdjęciu to robota polskich tłumikarzy czy też zakup za oceanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Pytanie do Grzecha. To co widać na zdjęciu to robota polskich tłumikarzy czy też zakup za oceanem? ee no bez przesday dobrzy sa kolesie ale nie az tak to gotowiec z za oceanu, mi zrobili troche tansza i nie tak piekna wizualnei wersje A dokladnie u mnie jest to zgiecie oryginalne z jakiegos audii chyba - o ile dobrze pamietam - a pozniej kawal prostej rury jak na tym ypipe z foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Też się do tego przymierzam ale te sondy mnie przerażają i check engine. Mimo, że już posiadam na stanie O2 sensor ale i tak jakoś nie mogę się przekonać do polskich fachur no chyba, że Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Też się do tego przymierzam ale te sondy mnie przerażają i check engine. Mimo, że już posiadam na stanie O2 sensor ale i tak jakoś nie mogę się przekonać do polskich fachur no chyba, że Coobcio nic nie peniaj. podlaczyc czujnik to 5 min roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Sondy można przełożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nie rozumiem jak mozna miec maxime i dusic tle mocy w tym fabrycznym wydechu Y-pipe rzadzi Nie bac sie chlopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jak wyzej , niema sie co ociagac , kawalek rury, spawarka w lape i dodziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Wojtek - Ty podobnież posiadasz Cattmana? Jesteś w stanie podać wagę tego gnata? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Wojtek - Ty podobnież posiadasz Cattmana? Jesteś w stanie podać wagę tego gnata? Pozdr. Wojtek nie ma cattmana. On ma hotshot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 tak to wyglada.. http://i66.photobucket.com/albums/h251/woj...06/P6121782.jpg [ Dodano: Sro 22 Sie, 2007 18:45 ] jeszcze jeden link z orgu.. http://forums.maxima.org/showthread.php?t=435912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Znalazłem coś takiego: http://tinyurl.com/23vz4s Czy te podawane przyrosty (13-16 HP dzięki y-pipe i 18-20 HP dzięki kolektorom) są realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Znalazłem coś takiego: http://tinyurl.com/23vz4sCzy te podawane przyrosty (13-16 HP dzięki y-pipe i 18-20 HP dzięki kolektorom) są realne? y pipe da ci okolo 17 koni na kolach. kolektory ok 5. jednakze podany sprzet na linku to chinszczyzna ktora zardzewieje po niecalym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Tak więc w poniedziałek oddaję maxime na przeróbkę y-pipe. Pokazałem zdjęcie i chłopaki powiedzieli, że zrobią bez problemu niestety tylko z rury aluminiowanej. Cena ok. 380zł. Zamówiłem również sportowy wkład filtra powietrza firmy pipercross bo ponoć bez tego nie bedzie większego efektu. Intryguje mnie tylko jeszcze jedna sprawa. Czy warto wywalić główny katalizator i wstawić jakiś tłumik rozprężny? Da to jeszcze kilka koników? Czy auto będzię głośniejsze i czy nie wiąże sie to z jakimiś może nieznanymi mi problemami. Normy spalin nie są ważne. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 jak wywalisz glowny kat to troszeczke sis zmieni dzwiek wydechu. co do problemu jaki sie z tym wiaze to moze byc to ze jesli masz sonde lambda w kacie badz tuz za nim to zapali ci sie kontrolka od silnika. jednak szybki montaz o2 simulator zalatwi sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Ja jednak planuje pozostac przy sprawdzonej technologii, czyli bardzo prawdopodobne, ze z Usa przyjedzie Cattman co by nie bylo sytuacji, iz modyfikacja pogorszy sprawe zamiast polepszyc:) Chcialbym jedynie znac wage tej lufy :] Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Jakiej srednicy powinien byc y-pipe? Chodzi mi o srednice zewnetrzna tych dwururek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Dylson, zamow u Waca calosc 2,5", bo po co sie rozdrabniac U mnie sa tak na oko okolo fi 60. Wieczorem zmierze i napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi