Gość dodziak Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam, mam pewien kłopot z zaciskiem hamulca tylnego a dokładnie z tłoczkiem, który jest do wymiany (korozja). Próbowałem kupić tłoczek w serwisie. Wg serwisu (po numerze vin) powinien być to tłoczek o średnicy 34mm, natomiast u mnie jest tłoczek ośrednicy 38mm. W almerach montowano 2 zaciski. Z punktu widzenia serwisu nissana jeden zacisk jest rozbieralny (z tłoczkiem 34mm), drugi "nierozbieralny" (zacisk figuruje jako jedna część i zapewne ma tłoczek o średnicy 38mm). Cały zacisk (ten "nierozbieralny" kosztuje ponad 2000zł). Zacisk oczywiście jest rozbieralny, jedynie nissan widzi go jako jedną całość. Nie bardzo chcę kupować cały zacisk, ze względu na cenę (a może okazać się, że nie będzie on odpowiedni) i poszukuję tłoczka o średnicy właśnie 38mm. Mam z tym nie lada problem Może macie namiary na firmę posiadającą zamienniki, gdzie mógłbym znaleźć taki tłoczek, bądź kompletny zacisk nieco taniej ? Pozdrawiam, dodziak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Gdzieś ten temat zacisku , a raczej rozmiaru tłoczków był poruszany na forum , musiał byś poszukać . Cały zacisk zapewne kupisz z rozbiórki z jakiegoś angola np tu http://www.allegro.pl/item225507483_nissan...zwi_klapa_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 I jak sobie poradziłeś z tym problemem musze kupić również do siebie do (N16 1.5 rozbieralny zacisk) tłoczek nie pamietam średnicy. Ale nie widzi mi sie na to wydawać nawet ~300zł. W tej chwili jeżdze z ręcznym na jednym kole... [ Dodano: Czw 06 Wrz, 2007 13:20 ] Może ktoś bedzie zorientowany jaka średnica jest w N16 1.5 przed FL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.