maniek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Od dłuższego czasu nawiew w mojej N15 udaje , że dmucha i sypie mi syfami z powietrza po oczach - filtr już wymieniony i dalej nic. Myślałem o rozebraniu i przeczyszczeniu silnika dmuchawy. Czy wymontowanie go i rozebranie bedzie problematyczne ?? Bo z tego co widiząłem przy wymianie filtra dostęp do niego nie jest aż taki trudny. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Spróbuj zrobić tak,wyciągnij filtr przeciw pyłowy w ten otwór wsadź ta wąska ssawkę od odkurzacza włącz odkurzacz i dmuchawę na 4, będziesz miał mała zadymę w samochodzie ale wydmucha ci cały syf ( większość przez ten otwór gdzie sie wkłada filtr) możesz tez pozamykać wszystkie wyloty powietrza i otwierać po jednym wtedy na pewno wszytko wydmucha,( tylko jak będziesz miał nawiew skierowany na twarz to uważaj na oczy to wiele szybszy sposób od rozkręcania całej dmuchawy a w moim przypadku w 100% satysfakcjonujący.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Też o tym myślałem, ale zastanawiam się czy to w zupełności pomoże, bo to co się tam zagnieździło to tak łatwo się nie wydmucha.... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 czyszczenie dmuchawy to podstawa. operacja trwa 10 min niezapomnij potem podłączyć gumowego wężyka w N15 dmuchawa jest przed filtrem przeciwpyłkowym dlatego się tam syfi... jak czyściłem to wyjełem kilka igieł sosnowych i trochę innych śmieci polecam ten zabieg zwłaszcza jak z dmuchawy dochodzą różne dziwne odgłosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 no dochodzą... mielonych liści [ Dodano: Sob 18 Sie, 2007 23:41 ] Zdemonotwałem , wyczyściłem, masa kurzu tam była, ale warto bo nie sypie już piachem po oczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.