Gość addicted Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam, wczoraj bylem na diagnostyce i powiedzieli mi ze mam popsute dwa oxygen sensory (lambdy?). wycenili to na 680 euro - debile. Na ebay znalazle takie cos: link:D bedzie to dzialalo?, czy to tylko "zaslepka" zeby komputer oszukac przy diagnostyce? Jesli bedzie to dzialalo czy zmniejszy mi sie spalnie bo pali jak czolg:( Czy pozwoli to sterowac komuterowi mieszanka? Mam MQ 2001 2.0 v6, manual. Jesli to kicha to gdzie moge kupic takie sondy po rozsadnej cenie. Czy beda pasowac np: od silnika 2.0 z Primery? Moze jakies zamienniki? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 02 sensor z podane3go linka bedzie dzialac. A czy powiedzieli ci ktore sensory sa popsute? bo jest ich kilka w maximie. czy sonda od primery bedzie dzialac?? jak ja dobrze podlaczysz to bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość addicted Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Dostalem tylko informacje ze przednia i tylna. Wiesz moze ilo przewodowe sa lambdy w maximie z 2001 roku? Ciesze sie ze te sensory z Ebaya beda sterowac kompem bo duzo mi pali :zly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 heh jak masz felerny model maximy tzw californijska maxi to masz 2 przednie i 2 tylnie sensory. no ale pomijajac to one maja 3 przewody. sonda w kacie ma 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość addicted Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A jak poznac felerna "clifonijska" maxime, z tego co sprawdzalem po mumerze to jest brytyjska, to dobrze? Co znaczy ze w kacie ma 4 przewody, gdzie to jest? Wybacz moze to glupie pytanie ale sie nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A jak poznac felerna "clifonijska" maxime, z tego co sprawdzalem po mumerze to jest brytyjska, to dobrze? Co znaczy ze w kacie ma 4 przewody, gdzie to jest? Wybacz moze to glupie pytanie ale sie nie znam. californijska wersja mialem na mysli ze spalnia standardy californijsiej emisji spalin - taki wybryk zasranego rzadu USA. 4-ro kablowa sonda lambda w kacie ma wbudowana grzalke stad extra kabelek. Czujnik lambda musi posiadac odpowiednia temp aby prawidlowo pracowal, niestety spaliny w kacie sa juz na tyle ostudzone ze nie doprowadzaka ow czujnika do temp. operacyjnej wiec trzeba go jakos podgrzac innym sposobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxi-Dyla Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A czy taka będzie dobra do maxi?? http://moto.allegro.pl/item228117237_nowa_...przew_lodz.html bo muszę wymienić u siebie przez błąd 0902 (uszkodzona grzałka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość addicted Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Ok, kupilem w US dwie lambdy 3 zylowe (2xbialy i czarny) oraz jena 4 zylowa, a tak do kompletu:D Jak przyjdzie 5-15 dni i jak zamatuje to napisze czy daja rade czy nie. Dodam ze za jedna place okolo 22$ wiec nie jest to majatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.