Gość Franke Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam W ostatnie dwa weekendy bawiliśmy sie ze znajomymi na dwóch fajnych imprezach terenowych. W roli głównej oczywiście NAVARA :diabel2: Pierwsza imprezka była fajna zwała sie ZMOTKA. Nawet polataliśmy troszkę i mieliśmy kilka pieczątek. Parę razy poszła w ruch winda ( Polecam WARNA XP ), trapy, łopata, ogólnie rewelacja bawiliśmy się extra. Poniżej fortki Tydzień później byliśmy na imprezie zorganizowanej przez ZEBRE w Sochaczewie. To już była impreza przygotowana pod totalny extrem. Jeździliśmy Navarka i patrzyliśmy jak ludzie mordują sie w błocie, bagnach i wszelkiego rodzaju przeszkodom. Choć troszkę też powalczyliśmy ale tylko po suchym. Navara + woda = duże wydatki. Wie coś o tym kolega Krzysiek który utopił NAVARĘ i troszkę drutu zostawiła w ASO POZDRO. Kilka razy było bagienko które uznaliśmy że damy radę. Gdybym miał oryginał zderzak to już by był dawno połamany. Dzięki ARB można już powalczyć. No i winda, bez tego to auto zostało by gdzieś w lesie. Ogólnie wrażenia z rajdu fajne. ale NAVARA nie nadaje sie do tego. Mogę powiedzieć że navara to auto WYPRAWOWE a nie PRZEPRAWOWE. Nadaje się idealnie na wyprawę np do AUCHAN po bułki. Za długa, za ciężka, za ładna Na wiosnę będzie pewnie wrangler tylko na gałęzie Na wiosnę będzie pewnie wrangler tylko na gałęzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość superkorek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Słuszne wnioski z tą przeprawówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Przede wszystkim gratuluję odwagi :one: Rzadko się zdarza żeby ktoś bulwarem jechał w teren Ja też Patrola nabyłem do lansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No to daliście czadu, Franke! Fajne fotki - rozumiem że navka oklejona folią dla zabezpieczenia (ale obciach w lesie ). Potwierdzasz tylko moje własne wnioski że Navara nie nadaje się na przeprawy i dokładnie podane przez ciebie argumenty to potwierdzają. Ale myślę że 50% ludzi kupiło je do pracy, 49% dla szpanu, a te 1% zamieni je na Patrole Widac że ARB naprawdę zrobiło solidny kawał żelaza, aż by się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość superkorek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Aż miło popatrzeć jak katujecie te pachnące fabryką maszynki.. co za lans leśny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja po moich ostatnich jazdach , jestem zdecydowany na zakup jakiegoś "malucha" na dużych kołach - np. Samuraja albo Ferozy. Pojeździłem trochę po górach , a na reduktorze to każdy zakręt w lesie pod górę to na 3 albo 4 razy. Można się nieźle spocić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 załóż sobie gałkę na kierownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Franke Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja na wiosnę planuje nabyć jednak SAMURAJA. Autko małe zwinne lekkie. A przygotowane na patyki kosztuje ok 15kk no i wszędzie pojedzie. A jak sie utopi to mniej szkoda. A do NAVARKI będzie grany hak i lawetka. Będzie ładny zestaw Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja na wiosnę planuje nabyć jednak SAMURAJA. Autko małe zwinne lekkie. A przygotowane na patyki kosztuje ok 15kk no i wszędzie pojedzie. A jak sie utopi to mniej szkoda. A do NAVARKI będzie grany hak i lawetka. Będzie ładny zestaw Pozdrówka Mam pytanko ...... Jakie masz oponki na Nawarze :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Franke Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Yokohama Geolandar MT. Obdzwoniłem pół europy aby je kupić i udało sie na słowacji 200 Euro sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Yokohama Geolandar MT. Rozumiem że to 17-stki :?: Możesz podać dokładny wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Franke Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dokładny wymiar to 265/70/17 - są też tu link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Samurajek to bardzo fajne autko. Łatwo jest go zmodyfikować do jzdy w terenie, chociarz mam w rodzinie 2 seryjne i dają radę świetnie. Wystarczą mu tylko MT ki. No może jakiś tirfor Tylko jest jeden mankament: Dość twarde zawiszenie. Co skutkuje pewnie przemieszczeniem narządów wewnętrznych po kilku latach jazdy Ale w terenie trza być twardym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dokładny wymiar to 265/70/17 - są też tulink Dzięki :one: Napisz parę słów jak Ci sie te oponki sprawują Bardzo mnie interesuje też jej zachowanie na asfalcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peepuck! Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 załóż sobie gałkę na kierownicę Tia... I na wyjebach mu łokcie poobija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Nie rozumiem takiej filozofii.... Można kupić opony 16" .. to po grzyba kupować 17"?????? Żeby więcej zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Tia... I na wyjebach mu łokcie poobija... W terenie tra być twardym a nie mientkim. Jak się od 15 roku życia po wyjebach jeździło Samurajem to się coś o tym wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jak się parę lat z gałką jeździło to też się wie... ale zawsze ktoś przecież wie lepiej :!!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Panowie i Panie również byłem w sobote na takiej imprezce OFF ROAD. MOżna się w tym zakochać, najprawdopodobniej też będe szukał jakiegoś patrola na taki teren. Navara troche za duża, i szkoda troche że po pierwszym razie ją porysowałem. Na drugi tydzień oklejam ją folią jak kolega tutaj. Na zdjęciu nie widać wysokości tej górki i głębokości piachu, ale się tam zakopałem, nie mówiąc o tym, że jest za długa i jak pług zaorałem rurami przy zjeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 a ja to sobie jedynie stopien popsulem jak do tej pory na takich eskapadach http://picasaweb.google.com/mariuszkruglinski/Piaskownica# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukor Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Gratulacje za odwagę. Dla wszystkich terenowców pickupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 MKmario foty z "piaskownicy" super :!: Szkoda że nie dałeś tych fotek do kalendarza klubowego na "09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi