eszi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Które zestawy odseparowane lepsze Hertz czy Helix? Które lepiej dać pod wzmacniacz, a które pod radio?Z drugiej strony które lepsze wspólosiowe Hertz czy Helix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Jeżeli pod wzmacniacz to hertz a pod radio to helix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jezeli wzmak okolo 60W RMS na kanal to ładnie zagra Helix Jezeli wzmak powyzej 60W RMS na kanal to ładnie zagra Hertz wszystko jest rownierz zalezne od modelu systemu glosnikow i jakosci wykonania wzmacniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 wzmacniacz macaudio mp2000,2x75 W, wiec które lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 na tym wzmaku zagraja podobnie, lagodniejszy tweeter ma Helix, ale ostroznie z Gainem i Volume, jezeli ma zasilic Helixy. [ Dodano: Pon 27 Sie, 2007 21:30 ] choc watpie zeby w rzeczywistosci osiagnal taka moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 czyli wychodzi na to że helixy wcale nie graja źle pod samym radiem i po podłączeniu pod wzmaka o takiej mocy jak mam, można je spalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 model 6.1 z samego radyjka ladnie zagra, ale nie nadaje sie na montaz z przodu tym bardziej na zasilenie ich wzmakiem inny model Helixa, w zestawie odseparowanym, mozna zasilic wzmacniaczem, nawet jest to wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 A czym się różni: http://www.allegro.pl/item226452885_helix_...2_x_gratis.html od http://www.allegro.pl/item229616283_helix_...letny_nowy.html czy tylko ceną i że ten pierwszy to nowszy model?Czy na midbas trzeba będzie dać dystanse do drzwi p11 sedan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 rozne modele, roznica w brzmieniu niewielka, tak dark blue jest nowszy, dystnse trzeba dac zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 w sklepie w głosnikach za ok. 300 zł jakos dużej róznicy nie słychać. kupiłem helix - najtańsze wyszły co do dystansów - patrz PW samo radio 4x60W za to po założeniu słychać różnicę, czy uzywam płyty CD audio, czy mp3 nawet jeśli mało skompresowane. na kiepskich (firmowych) głosnikach tej róznicy nie było słychać aha, pomyśl o wyciszeniu drzwi. mi to się wydywało fanaberią, ale te 5 godz. roboty zwraca się teraz baaaardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelu Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 pomyśl o wyciszeniu drzwi. mi to się wydywało fanaberią, ale te 5 godz. roboty zwraca się teraz baaaardzo. Napisz, proszę, czy wyciszenie wykonywałeś samodzielnie, czy zleciłeś to specjalistom. Mi w Wa-wie krzykęli po 400 zł za jedne drzwi (sam materiał). Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 A ja mam troche inne pytanie ale też dotyczące głośników hertza . Mam w suniaczu zamontowany model DSK. Chciałbym je zasilic wzmacniaczem o mocy 2x55W . Obawiam sie tylko czy głośnikom nie wyjdzie to na złe bo o ile sie orientuje to zestaw ESK gra ładnie pod wzmakiem ale czy DSK da rade? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Hansior, pełen luzik. Bardzo dobry krok! Bez obaw. Czeka Cie miłe zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Witam!Strzała Szmer po długim namyśle zakupiłem wszystkie głośniki Helix(DB 62.1+Db 6.1).Przód daje pod radio, tył(DB 6.1) na jakiś czas chcę podłączyć pod wzmaka(2x75).Na co zwrócić uwagę aby nie spalić głośników.Wzmaka dałem na połowę mocy,ale pozostają jeszcze inne pokrętła(filtry LPP,HPP, X-bass) które mam na min.,mogę troszkę je podkręcić?Wiem,wiem lepiej byłoby dać wzmaka na przód, ale postanowiłem że zasili on niedługo suba małego 100-200 rms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 mozesz sie nimi bawic, glosniki to wspolosiowki, wiec sie filtuja same, ostroznie ze wzmocnieniem bo nie uslyszysz ale poczujesz kiedy beda schodzic z tego swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 które to pokrętło wzmocnienia, głowne vol.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 vol lub gain (albo oba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 TZN.RESZTA POKRETEł MOGE SIE BAWIć DO BóLU?Na ile pokrętło vol. ustawić,aby nic sie nie działo:1/4, 1/2, 2/3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 mysle ze 1/4 gora 1/2 ciezko tak na odleglosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi