Gość tomo79 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam, Oczywiście zalecane świece wg strony NGK to BKR5E-11 (V-Line 33). Wy natomiast polecacie do N16 zagazowanych LPG świece BKR6E i teraz pytanie czy to ma być świeca V-Line 14 BKR6E-11 czy może V-Line 28 BKR6E Tak przy okazji... niestety na stronie NGK nie ma przewodów zapłonowych do tego modelu... jakie polecacie... Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 [ Dodano: Wto 28 Sie, 2007 16:45 ] Tak przy okazji... niestety na stronie NGK nie ma przewodów zapłonowych do tego modelu... jakie polecacie... Tu Cie pociesze: O ile dobrze pamietam... to przed FL tak jak po FL... nie ma jako takich przewodow zaplonowych... sa "tylko" cewki A co do swiec to kup zwykle V-line ... wg. mnie. Testowalem to na innym poprzednim aucie, wytrzymuja 50Tkm bez klopotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomo79 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 może i cewki ale do cewek jakieś kable dochodzą przecież... i je można zapewne wymienić... więc jakie kupić... a co do świec to mam rozumieć żeby założyć BKR5E-11 VL33... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 a co do świec to mam rozumieć żeby założyć BKR5E-11 VL33... jesli to sa swiece wg. katalogu NGK do twojego auta to beda dzialac, mozna dac minimalnie mniejsza przerwe i to wszystko w tym temacie! I tak bedziesz musial je wymieniac 2 razy czesciej niz dla benzyny - niby taka zasada dla LPG. może i cewki ale do cewek jakieś kable dochodzą przecież... i je można zapewne wymienić... więc jakie kupić... Widze ze uparcie dazysz do celu... wiec masz 2 opcje: 1. Aso Nissan i kupic cala wiazke ( pewnie z modulem zaplonu.. i kostkami ), moze w 1000zl sie zmiescisz... albo 2 jak cie bardzo dreczy ten temat.. to kupic kabli z miedzi po 3zl za metr i sobie nowe dolutowac.... tylko nie wiem po co jak wszystko dziala..i tych kabli sie nie wymienia chyba ze sa wadliwe. Ale i tak pierwsze popsuja sie cewki... niz by sie mialo tym przewodom cos stac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 może i cewki ale do cewek jakieś kable dochodzą przecież... i je można zapewne wymienić... więc jakie kupić... ... zajzyj chlopie pod maske a sam sie przekonasz ze kabli NN nie ma co wymianiac - sa integralna czescio wiazki. w n16 nie ma ukladu zaplonowego typu 1 cewa i rozdzielacz i kable tu kazda swieca ma swoja cewke bezposrednio zalozona na swiecy! do cewki idzie tylko napiecie z ECU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.