Gość bociek65 Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Wiecie moze ktory bezpiecznik jest od ogrzewania tylnej szyby w n16 i gdzie go szukac w kabinie czy w komorze silnika. drugie pytanie mam odnosnie kontrolki silnika(pomaranczowej) jak ja skasowa bez uzycia komputera serwisowego. i co ona moze oznaczac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 pytanie mam odnosnie kontrolki silnika(pomaranczowej) i co ona moze oznaczac. Lampka ta obejmuje system immobilisera NATS i systemu sterowania pracą silnika. W silnikach diesel dodatkowo sygnalizuje obecnośc wody w filtrze paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bociek65 Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 jak to skasowac poza serwisem, zapalila sie podczas podrozy. silnik to 1,5 w n 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Czy ta kontrolka miga czy świeci cały czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bociek65 Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 ta kontrolka swieci caly czas i nie chce zgasnac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 15 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2005 ta kontrolka swieci caly czas i nie chce zgasnac. W takim razie usterka jest w układzie sterowania. Samo wykasowanie kontrolki może niewiele pomóc, trzeba najpierw usunąć usterkę. Wydaje mi się, że bez serwisu się nie obejdzie. Możesz popytać bo w niektórych serwisach udaje się załatwić to "nieoficjalnie" i będziesz miał taniej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.