Guest bociek65 Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Wiecie moze ktory bezpiecznik jest od ogrzewania tylnej szyby w n16 i gdzie go szukac w kabinie czy w komorze silnika. drugie pytanie mam odnosnie kontrolki silnika(pomaranczowej) jak ja skasowa bez uzycia komputera serwisowego. i co ona moze oznaczac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 pytanie mam odnosnie kontrolki silnika(pomaranczowej) i co ona moze oznaczac. Lampka ta obejmuje system immobilisera NATS i systemu sterowania pracą silnika. W silnikach diesel dodatkowo sygnalizuje obecnośc wody w filtrze paliwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bociek65 Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 jak to skasowac poza serwisem, zapalila sie podczas podrozy. silnik to 1,5 w n 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Czy ta kontrolka miga czy świeci cały czas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bociek65 Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 ta kontrolka swieci caly czas i nie chce zgasnac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 ta kontrolka swieci caly czas i nie chce zgasnac. W takim razie usterka jest w układzie sterowania. Samo wykasowanie kontrolki może niewiele pomóc, trzeba najpierw usunąć usterkę. Wydaje mi się, że bez serwisu się nie obejdzie. Możesz popytać bo w niektórych serwisach udaje się załatwić to "nieoficjalnie" i będziesz miał taniej. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.