Gość Tombolot Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja jeżdżę tu: Autogaraż Żyrardów ul. Glebowa 502703341 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WONSKI Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 tak tez mam ten problem :!: kupilem almere 2 msc. temu i wszystko bylo ok zrobilem 2000 km i wlasnie zaczynalo szumiec na 1 biegu i pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy to lozysko oporowe ale mechanik jak posluchal to mnie z tego bledu wyprowadzil i powiedzial ze to skrzynia.I z tygodnia na tydzien bylo glosniej az wkoncu oddalem auto do warsztatu i oczywiscie to skrzynia :!: radzili mi kupic uzywke ale mam obawy czy znowu tego nie bedzie z ta po 2000-3000 i jednak bede naprawial ta uszkodzona przynajmniej bede pewny ze mam nowe lozyska jesli ktos wie ile taki komplet naprawczy moze kosztowac prosze dac znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nedd Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Te łożyska z tego co mi mówił mój "drogi" mechanik (czytaj łupieżca mojej kieszeni ) to taki komplet kosztuje około 200-300zł. Co do skrzyni- lepiej zmień te łożyska i zmień olej w skrzyni i wszystko będzie dobrze. W przypadku zakupu używanej skrzyni kupujesz kota w worku - co kupisz okaże się dopiero jak Ci ją zamontują. U mnie po wymianie tych łożysk i kolejnych kilku tysiącach kilometrów wszystko jak trzeba. Nowy olej= biegi wchodzą idealnie (nawet przy minus 10 stopniach). Teraz myślę, że po 130 tysiącach takie rzeczy jak łożyska musiały wyjść - bo to akurat elementy które się zużywają. Pocieszam sie że na kolejne 100tys km mam spokój:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WONSKI Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 witam ja wlasnie swoja skrzynie wyslalem kurierem do siedlec bo z tych waszych opisow widze ze ten mechanik jest ok dzwonilem do niego i kazal ja wyslac ze ja naprawi i odesle. w mojej okolicy nie znalazlem mechanika ktory by to zrobil a jak juz jakis sie zainteresowal ta skrzynia to mowili ze nie wiadomo ile beda czekac na czesci i takie tam. nerwy u tych mechanikow to zjadlem juz chyba wszystkie :!!: teraz czekam na powrot skrzyni zeby w koncu odpalic almerke [ Dodano: Pon 21 Sty, 2008 22:59 ] witam klubowicze dzis wlasnie wrocila moja skrzynia z podrozy do Siedlec za naprawe zaplacilem 300 zl wymiana lozysk i 100 kurierowi za transport jutro odbieram almerke od mechanika i jestem bardzo uradowany tym ze po dlugim postoju znow bede ja jezdzil pozdro dla wszystkich i jeszcze raz dzieki ze pojawil sie na forum adres do SIEDLEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertas72 Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Jestem tutaj nowy i żadko tutaj zaglądam,ale dzieki wam uratowalem kilka setek.Mialem problem ze skrzynią w Micrze.Mieszkam w Poznaniu i uwierzcie że do kogo sie zwrócilem z naprawą skrzyni robil dziwne oczy i na odczepne dawał kosmiczne ceny.Kazdy mówił ze minimum dwa dni roboty ,a gdy mówiłem im ze jest gośc w Siedlcach który to robi w trzy godzinki przyjmowali to ze śmiechem.Czytajac wasze posty postanowiłem pojechać do Siedlec.Jestem bardzo zadowolony z tej decyzji.Pełen profesjonalizm.Nawet nie jest mi żal tych przejechanych prawie 850 km w obie strony.Dziekuje wam panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi