Gość elew Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Witam i pozdrawiam !!! Czy mogę uzyskać informacje ile kosztuje remont kapitalny silnika GA16DS- Primera 92 LX , gdzie można kupić orginalne częśći ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Nie naprawiaj !! Nigdy w zyciu , poszukaj silnika, wstaw `sprawny` a stary sprzedaj na czesci. Przerabialem juz temat, nawet nie chce mi sie pisac tego ile kasy to pochlonelo, ale DOBRZE CI RADZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Swieta prawda. Podobno zaden fachowiec nie podejmuje sie kapitalki do japonca (chyba ze w stodole- ale to jest juz SUPER REMONT albo serwis) a kasa- nawet nie pytaj- mialem zatarty dol -wstepny kosztorys czesci przekroczyl zakup drugiego motorku z 98 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 W NISSANACH silnikow sie nie naprawia tylko wymienia na drugi(sprawny).Jest to nioplacalne, a poza tym silnik po remoncie juz nigdy nie bedzie chodzil tak jak nowy z fabryki. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andy Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Ja właśnie skończyłem poprawiać to co do tej pory robili MECHANICY. Rzeczywiście mechanicy nie podejmują się takich napraw a jeśli już to na odpier.... Komu chciało by się czyścić wszystke elementy z resztek uszczelek, silikonu jednego mechanika, drugiego... fabrycznego? nie wspominam o myciu i odtłuszczaniu bo nagle nie wiadomo skąd jest olej w chlodnicy - teraz wiadomo. Poświęciłem caly tydzień - nowe pierścienie, panewki, uszczelki, świece itp, itd. same częsci ponad 500 złotych. Polecam www.moto-sklep.pl szybko, sprawnie i to co trzeba. Odpalił za 1 RAZEM. do poprawki jeszcze napinacz olejowy łańcucha rozrządu ( sorry za słowo ale muszę ) rozj.... ny przez MECHANIKA. Zrobię go i silnik będzie chodził jak pół roku temu zanim z drobną usterką nie pojechalem do MECHANIKA. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 15 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2005 wszystko się da naprawić. ale znaleźć kogoś kto się podejmie i BĘDZIE UMIAŁ to jest dopiero sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.