Gość RFX Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Mam problem. Właśnie jestem po wymianie sprzęgła (tarcza, docisk, łożysko). Jednak jego wymiana nie przyniosła oczekiwanych rezultatów. Teraz pedał wciska się ciężej niż przedtem, sprzęgło bierze niżej niż przedtem (to chyba w porządku) ale ponadto czasem zdarza się, że tarcza nie dociska od razu. Wygląda to tak, że przy zmianie biegów puszczam pedał sprzęgła, naciskam gaz, a sprzęgło "zaskakuje" z lekkim opóźnieniem. Poza tym gdy pedał sprzęgła jest puszczany, to w górnej strefie jest jakby taki luźny, jakby nie miał siły podnieść się do samej góry. Dodam, że wymieniłem również wysprzęglik, który podejrzewałem o sprawianie tego problemu, ale niestety to nie do końca pomogło. Jest niby lepiej, ale właśnie te lekkie opóźnienia w dociskaniu tarczy sporadycznie występują dalej. Nie wiem czego i gdzie mam dalej szukać. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 przy wysprzegniku masz przewód elastyczny i to on prawdopodobnie powoduje problem. jak znam zycie pewnie wymieniles plyn na nowy?!! to co piszesz jest typowym objawem zaciśniecia sie przewodu i ciezkiej pracy. po wymianie przewodu objawy ustąpia odrazu. tylko jest problem nie występuje oryginalny zamiennik, trzeba miec go na wzor przy kupnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RFX Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Tak właśnie diagnozował mi znajomy mechanik. Dam znać jak poskutkowała wymiana przewodu, a na razie dziękuję za szybką odpowiedź i radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poker Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 co to jest sprzęgło wciśnięte na biegu jałowym cisza ,puszczę sprzęgło słychać szum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 łożyska w skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi