baciarek Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Czy to możliwe ? Auto sprowadzone z Niemiec, kupowałem je jeszcze na próbnych tablicach, co prawda już chyba miesiąc było w kraju. Zaglądam na bezpieczniki a nad nimi skrzyneczka z napisem SIEMENS a na niej naklejka : coś tam ... coś tam homologacja ministra łączności z dnia coś tam coś tam i piszą do mnie po Polsku. Na tej naklejce co pisze Siemens jest nabity rok 99/10 czyli taki sam jak reszta auta. Więc nie wiem skąd taki bajer ale moge domyślać się że był sypnięty komputer i ktoś go wymienił tylko, że akurat w tym samym roczniku co auto to już perfekcyjne dobranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 No to znalazłeś sterownik od centralnego zamka Gratuluję [ Dodano: Wto 04 Wrz, 2007 20:18 ] Komputer jest w komorze silnika przy błotniku od strony pasażera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Zaglądam na bezpieczniki a nad nimi skrzyneczka z napisem SIEMENS a na niej naklejka : coś tam ... coś tam homologacja ministra łączności z dnia coś tam coś tam i piszą do mnie po Polsku. No to jest nas więcej. Nie wiem jak to możliwe, poprzedniego właściciela nie podejrzewam żeby coś w tej sprawie grzebał ale mój samochód pochodzi z Włoch i mam dokładnie to samo czyli napis po polsku. Nie wiem o co biega. Samochód też podobno był kupowany w Niemczech chociaż nigdzie tego w papierach nie mam. Mam jeszcze jedną ciekawą rzecz a mianowicie czujniki ruchu zamontowane nad przednimi słupkami. Sęk w tym że żadnego alarmu w samochodzie nie stwierdziłem. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Ja akurat mam papiery na to że był w Niemczech, brief, fakturka sprzedaży z komisu przeglądy i faktury z dekry. Dobrze wiedzieć, że to centralny zamek co dalej nie wyjaśnia skąd naklejka po Polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 co dalej nie wyjaśnia skąd naklejka po Polsku. z Włoch i mam dokładnie to samo czyli napis po polsku. A co to :?: Myślicie że wszystko na tym świecie jest Made in China :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Kiedyś pisałem w tej samej sprawie na forum, ale nikt nie umiał mi udzielić jasnej odpowiedzi, jak to możliwe, że samochód sprowadzony ze Szwajcarii posiada urządzenie oznaczone homologacją Ministerstwa Łączności. Ja również mam w samochodzie taką właśnie skrzynkę i do dziś nie jestem pewny, do czego ona służy, a w zasadzie czym steruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Ja również mam w samochodzie taką właśnie skrzynkę i do dziś nie jestem pewny, do czego ona służy, a w zasadzie czym steruje. Jak już pisałem wyżej tylko może za bardzo skrótowo - jest to radiowy odbiornik pilota centralnego zamka (ja np. mam piloty właśnie Siemensa). A homologacja wynika z naturalnych przyczyn jak to bywa w przypadku urządzeń radiowych nadawczo odbiorczych. Traf chciał, że te sterowniki były (są :? wyprodukowane w Polsce, więc są opatrzone polską naklejką. Ja też w swoim mam taką skrzyneczkę, a auto było z Holandii sprowadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartecki Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 hello Panowe Ja mam autko z Belgii i co ciekawe tez ostatnio zobaczylem ze ta skrzyncza ma naklejke z homologacja z jezyku polskim widocznie ta czesc jest produkowana w polsce pozdr BF Czy to możliwe ?Auto sprowadzone z Niemiec, kupowałem je jeszcze na próbnych tablicach, co prawda już chyba miesiąc było w kraju. Zaglądam na bezpieczniki a nad nimi skrzyneczka z napisem SIEMENS a na niej naklejka : coś tam ... coś tam homologacja ministra łączności z dnia coś tam coś tam i piszą do mnie po Polsku. Na tej naklejce co pisze Siemens jest nabity rok 99/10 czyli taki sam jak reszta auta. Więc nie wiem skąd taki bajer ale moge domyślać się że był sypnięty komputer i ktoś go wymienił tylko, że akurat w tym samym roczniku co auto to już perfekcyjne dobranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 To co napisał Piektor sprawę wyjaśnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.