Gość ŁYSY37 Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Czy ktoś kiedyś wymieniał w nissan primera ma 200000 km łańcuch dzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gixy Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 No własnie - dobre pytanie- nie wiem czy koledze chodzi o to samo-ale ja u siebie czasem mam cos takiego ze jak jade(obroty do okolo 2,5 tys ale raczej przy mneijszych predkosciach niz wiekszych) to po stronie kierowcy jakby w okolicach schowka(przy pasazerze) słysze takie jakby szuranie łancucha o cos- czy to jest kwestia poluzowania czegos, czy o co biega?Ktos mial podobny problem moze?(choc nikomu zle nie zycze!) z czym to sie pije? jak to sie pije? podpisano:sprite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 15 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2005 Czy ktoś kiedyś wymieniał w nissan primera ma 200000 km łańcuch dzwoni No ja wymieniałem w swojej P11. Co Cię interesuje? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 Znajomy leśnik ma na swojej Almerce N15 nakręcone 380000 (słownie: trzysta osiemdziesiąt tysięcy ) wymienia co ko 100000 napinacz łańcucha rozrządu. Ale samego łańcucha nie wymieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarros Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 u mnie w N14 tez ok 3tys. obr. slychac takie jakby dzwinienie-szuranie czy cus!!! to chyba jest lancuszek!?? ale mam tak jak kupowalem autko! zrobilem 30 tys. km. i jest tak samo!!! wiec jak nie zacznie sie porzadnie tluc to nie tykam!!!! :twisted: wymienialem tylko napinacz!!!! 8) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karcit Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 Ile cię kosztowała wymiana? Sam robiłeś czy w warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 Chlopaki, lancucha nie trzeba zmieniac...Jaki dzwoni to wystardczy zmienic tylko napinacz lancucha.....ale lancuch wytrzyma tyle co i silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukmack Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Dobra, a gdzie można wymienić napinacz w Warszawie - dobrze i tanio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Chlopaki, lancucha nie trzeba zmieniac...Jaki dzwoni to wystardczy zmienic tylko napinacz lancucha.....ale lancuch wytrzyma tyle co i silnik... Sławciu nie wprowadzaj chłopaków w błąd. Wymiana napinacza to półśrodek i doraźna pomoc. Wytarty łańcuch i kółka zębate i tak szybko dadzą o sobie znać. Przy przebiegu 200tys km i od nowości nie robionym rozrządzie nawet bym nie próbował oszczędzać na wymianie samego tylko napinacza. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 No własnie - dobre pytanie- nie wiem czy koledze chodzi o to samo-ale ja u siebie czasem mam cos takiego ze jak jade(obroty do okolo 2,5 tys ale raczej przy mneijszych predkosciach niz wiekszych) to po stronie kierowcy jakby w okolicach schowka(przy pasazerze) słysze takie jakby szuranie łancucha o cos- czy to jest kwestia poluzowania czegos, czy o co biega?Ktos mial podobny problem moze?(choc nikomu zle nie zycze!) z czym to sie pije? jak to sie pije? podpisano:sprite otworz maske i sie wsluchaj czy to z lancucha czy nie. U mnie tez slychac szum, jednak jak otorze maske i sie wsluchuje to jednak szum jest z innego miejsca :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukmack Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 A orientujecie się, gdzie w Wawie i za ile mozna zrobić full rozrząd bo juz mi niezle grzechocze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Jeśli 250 złotych za robociznę jest dla Ciebie rozsądną ceną to odezwij się na gg do mnie po numer telefonu. Cen częci niestety nie znam na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przedszkolak Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Kto robił w Warszawie rozrząd i jest zadowolony. proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łyniek Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Dobre pytanie.Mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbynek Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 ile kosztuje sam napinacz, czy można wymienić go samemu i gdzie kupić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 U mnie jak dzwoniło to też pierwsze co to podejrzewałem łańcuch. A to tylko niedokręcona osłona tłumika ;-) Jeżeli już okarze się, ze łańcuch na na tym nie warto oszczędzać i wymienić komplet, najlepiej oryginalny, bo zamienniki to są do d*py. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przedszkolak Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 ile kosztuje sam napinacz, czy można wymienić go samemu i gdzie kupić ??? Gdzieś na Forum pisałem ceny poszczególnych części z JC. Komplet nie przekroczył 900 zł. Nie sprawdziłem, kto jest producentem. Po południu poszukam i napiszę jeszce raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przedszkolak Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Podaję symbole i ceny części w JC, które są potrzebne do wymiany rozrządu w Macximie QX E91015 - łańcuch długi - 39.60 zł E91016 - łańcuch krótki - 237.60 zł stosować 2 sztuki E71009 - Napinacz łańcucha rozrządu 202.40 zł E71010 - Napinacz łańucha przód 202.40 zł E71011 - Napinacz łańcuha tył 206.80 zł łyzwa łańcucha rozrzadu o symbolu - E71009P,ale to czy ten element należy wymieńić ocenić musi mechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi