Guest Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Mial ktos z kolegow do czynienia ze sterowaniem swiatlami a mianowicie: jeden leflektor ani drgnie jak chce zmienic zakres oswietlenia (jak mam obciazony tyl i redukuje pole oswietlenia zeby nie oslepiac jadoacych z przeciwka) Caly czas po wlaczeniu swiatel slychac jak cos tam rzęzi a leflektor sie nie rusza. NIe wiem jak sie do tego zabrac i na jakiej zasadzie sa sterowane te leflektory (czy jest tam jakas przekladnia czy cos innego? czy to tylko zarowka sie pochyla?) Prosze o pomoc, co moge z tym zrobic. Z gory dziekuje P10 2.0SLX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michalll Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Reflektor :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest heineken72 Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 jak rzezi to może silniczek od relfektora napotyka na opór i dopóki nie ustawi swiatła we własciwym położeniu brzeczy ... bo próbuje ustawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest adasko240 Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 za sterowanie w reflektorze odpowiada silniczek który znajduje sie z tyłu reflektora. Można go wyjąć przekręcając w lewo o 1/4 okrążenia i gotowe. Ale niestety na 90% nadaje sie do wymiany :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 u MNIE WYGLADA NA TO ZE TEN SILNICZEK JEST PRZYMOCOWANY NA WKRETACH DO REFLEKTORA. JESTES PEWIEN ZE NALEZY GO PRZEKRECIC W LEWO I WYJAC BO SZKODA BY MI BYLO COS URWAC A CIEZKO SIE ZABRAC DO ROZKRECANIA BO ZBIORNICZEK WYROWNAWCZY I AKUMULATOR PRZESZKADZAJA A NARAZIE ZA ZIMNO NA ZOZBIERANIE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darecki Posted March 2, 2005 Share Posted March 2, 2005 Ja mialem podobny problem, a mianowicie wykruszył się plastik i wkręty nie trzymały a silniczek miał delikatny luz ok 1mm. Zrobiłem obejmy z drucików od wkręta do wkręta żeby przylegał i wszystko OK. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest msz Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 Mam Almerkę N16. Kupiłem ją uzywaną i miała lekkiego.... no wiecie. W wyniku tego nie działa mi jeden z silniczków reflektora. Podpowiedzcie ile to coś może kosztować i czy mozna wymienić sam silniczek Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.