Guest NisMan Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Witam, wziąłem jakiś czas temu Primerke z komisu, strasznie dużo łykał paliwa, koło 20l na 100km, to naprawdę dużo,zresztą wiecie, w końcu się za nią wziąłem, zacząłem wymieniać wszystkie filtry, oleje, płyny i co się okazało, rozkręciłem pokrywę gaźnika a tam wiecie co? - NIC !! nie ma filtru powietrza, dzisiaj już wstawiłem, ale mam pytanie, czy to była przyczyna takiego dużego spalania??? Bo na początku obawiałem się, że to coś z sondą Lambda ... Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nyska Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Brak filtra może zpowodować wzrost zużycia paliwa. Jednak myślę że nie aż w takim stopniu. Ja poddałbym się badaniu na okoliczność poprawności działania sondy oraz zprawdzenia errorów w komputerze. Pozdrawiam i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 No niby tak, ale czy to może być sonda Lambda? Zaznaczam, że moja Primerka ma gaźnik, nie wtrysk. Myślę, może coś w gaźniku, może rozlegulowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michalll Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 fajny komis sory, ze nie na temat ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted February 19, 2005 Share Posted February 19, 2005 pewno gaznik byl rozregulowany, albo czujnik tem. cieczy chlodzacej niesprawny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.