SFCTOMEK Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 No i zaczyna się , w mojej Serenie dziś skakała mi wskazówka szybkościomierza , jak w Nysie którą kiedyś jeżdziłem u mojego ojca w pracy. Czy przyczyną może być przyblokowana linka , jeżeli tam jest takowa czy coś innego, jakaś elektryka czy inne paskudztwo. Musze jednak dodać ze po przejechaniu ze Słonecznego do Zdrojów i spowrotem( Ci ze Szczecina wiedzą o co chodzi) wskazówka uspokoiła się, tzn,zaczeła normalnie płynnie wskazywać prędkość pojazdu. A może ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 1.6 ? ja tez tak mam mi skacze i zyje z tym prawdopdobnie trzaby linke wymienic ale komu sie chce pol auta rozbierac... z tym sie da zyc xD pozdrawiam ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 u mnie tez czasami skacze ale tak jak pisze czopochrup z tym da sie żyć PS.do linki akurat pół auta nie trzeba rozbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 styknie ze trza wyciagnac licznik a to juz jest pol auta:D hehe :> chodzilo mi ze trza grzebac a komu sie chce do takiej pierodly pamietam jak bratu w uno wskazowka z licznika skakala od 0-40 nikt nie wiedzal ile sie jechalo tym autem bo zawsze skakala w przedziale +-40 km hehe smieszne to bylo ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Pierdoła w sumie , chociaż sam nie wiem czy ja nie wieksza. Dziś pojechałem normalnymi drogami nie osiedlowymi (gdzie się najwiecej paliwa traci) i przy normalnych prędkościach wszystko pracowało normalnie. A jak się jeżdzi na 2-3 biegu bo szybciej sie nie da, to wszystko w tym aucie skacze. Ale, to też wynika troche z mojej natury "niemca" że wszystko musi pracować tak jak powinno i musi być w porządku. Można by napisać, trzeba było kupić niemieckie auto. Ale wiem z własnego doświadczenia i z tego co w życiu widziałem, że japońskie auta są nie do zajechania. Nawet te ekspoatowane w kiepskich warunkach. Nissan Serena 1.6 Seaside Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 hmm ja mam niemieckiego japonczyka bo kupiony w Niemcach D: hyh zreszta jak 99% tych aut ktore sa u nas w kraju ;p co to wesja seaside ? :> jakies pecjalne wyposazenie ?:x że japońskie auta są nie do zajechaniaSĄ! pozdrawiam moja poprzednia mazde:D :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Seaside to wersja pojazdu, tak wg mojego czaszkowania. Taki napis na tylnej klapie ma. Skórzana kierownica i dżwignia zmiany biegów, klima , ABS, elektryczne lusterka, firmowe radio, cztery głosniki, no i jest 8 osobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Seaside to wersja pojazdu, tak wg mojego czaszkowania. Taki napis na tylnej klapie ma. Skórzana kierownica i dżwignia zmiany biegów, klima , ABS, elektryczne lusterka, firmowe radio, cztery głosniki, no i jest 8 osobowy. i prawie nie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Tak, ale w Niemczech i tak był na max 7 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Eee, no nie jest tak żle, bez problemu wjechałem na Czarną Góre w Masywie Śnieżnika mając w aucie 4 dorołse osoby i 4-ke dzieci. Hehehe, sam byłem zdziwiony że to auto tak sprawnie to pokonało, ale to prawda to nie jest auto do szybkiej jazdy i żeby wyprzedzić sprawnie, to jest w końcu van. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 ale to prawda to nie jest auto do szybkiej jazdy i żeby wyprzedzić sprawnie, no i właśnie o to miałem na mysli takie jest właśnie 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 żeby wyprzedzić sprawnie, to jest w końcu vanciekawe co bys powiedzal jakbys ta sama trase pokonal autem z silnikiem 2.0 :>>> pewnie mialbys inne odczucia ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Wiem wiem, w pracy jeżdze Passatem Vario 1,9 TDI więc wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dudzers Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Wracam do tematu szybkościomierza U mnie były podobne objawy plus cichy pisk pod budzikiem parę razy rozebrałem deskę i nic w końcu z linki wypadła gumowa podkładka ,włożyłem linkę i parę miesięcy spoko. Tydzień temu wskazówka poleciała poza prędkość maksymalną i tak została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 u mnie też wskazówka skakała, ale zazwyczaj w ziemie jak był zimny, jak się rozgrzał to wszystko ok, całe lato ok, a teraz w zimie od czasu do czasu znowu skacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Szwałkiewicz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 W licznikach napędzanych linką skakanie prędkościomierza może być spowodowane dwoma przyczynami. Pierwsza to słabe "zazębienie" między linką a prędkościomierzem. Wiadomo - linka na swojej końcówce ma wyrobiony kwadrat i ten kwadrat ma pasować w gniazdo licznika. Jeśli któraś z części będzie miała "inny" kształt - będziemy mieć skaczący licznik. Drugim powodem może być zacieranie się samego prędkościomierza. Kto rozbierał ten już wie o czym piszę. Otóż między wskazówką a licznikiem nie ma mechanicznego połączenia. Wychylenie wskazówki jest spowodowane działaniem pola magnetycznego - wirujący magnes " ciągnie" wskazówkę. Jeśli wskazówka zaczyna zacierać się - mamy skaczące wskazania. Oczywiście jak napisałem na początku - to dotyczy prędkościomierzy napędzanych linka. A taki mam w swojej Vanette 2,0 D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Seaside to wersja pojazdu, tak wg mojego czaszkowania. Taki napis na tylnej klapie ma. Skórzana kierownica i dżwignia zmiany biegów, klima , ABS, elektryczne lusterka, firmowe radio, cztery głosniki, no i jest 8 osobowy. Mam pytanie dotyczące drugiej pary głosników, gdzie są zainstalowane w twoim samochodzie. W moim mam tylko dwa. Jeślichodzi o linkę miałem kiedyś podobny problem w maździe 323, zacinała sie linka w pancerzu, na początku dwu krotnie wymieniałem linkę, problem częściowo znikał ale zniknął zupełnie dopiero wtedy gdy wymieniłem linkę z pancerzem - (pancerz był w środku podrdzewiały i lekko uszkodzony. Wycie licznika i skakanie wskazówki szczególnie objawiało się podczas nizszych temperatur. Jeśli nadal masz problem z tą linka polecam goscia od linek na ul.Kruszwickiej (Szczecin) :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Przy trzecim rzędzie foteli w w tylnym słupku , ale teraz to sam już nie jestem tego pewny jutro sprawdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi