Gość Hardstyle Boy Opublikowano 17 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2005 A mój Nissan miał 5 letnią gwarancję :shock: :shock: 3 LATA + 2 LATA jakiejś przedłużonej , akurat babka go sprzedawała jak sie jej gwarancja skończyła. Teraz sobie robie przeglady u mechanika i jest spoko, facet zna sie na rzeczy. Powiedzcxie..co to jest ten ,,duży przeglad' po 60k bo zbliża mi sie .....narazie mam 56,4 K . 4 tygodnie temu wymienialem klocki, tarcze, nowy akumulator, swiece, wycieraczki, zarowki i inne bzdety Jak na arzie-brak poważnych awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yacek13 Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Duży przegląd to: oleje, filtry, świece, sprawdzenie ukłdu jezdnego i hamulcowego i pewnie... tyle. No i jeszcze podłączenie do komputera, czy dobre spaliny, sprężania itp. bzdety. W sumie nic za ponad 8 stów :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blue Frog Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Dziś "Żabka" pojechała na przegląd po 2 latach użytkowania (nie ma jeszcze 30k km). Byłam ciekawa ile to będzie kosztowało i jak mi facet powiedział to całe szczęście, że siedziałam :shock: Oprócz standardowego przeglądu (olej TWS10W60, filtry: oleju, przeciwpyłkowy, powietrza, płyn hamulcowy, świece) zaproponowano mi odgrzybianie klimy oraz wlanie jakiegoś specyfiku czyszczącego układ olejowy i paliwowy. Jestem ciekawa jak to wygląda w innych miastach. Sama nie sprawdzałam, ale w Warszawie podobno ceny za przeglądy gwarancyjne są na zbliżonym poziomie. A i jeszcze mają mi sprawdzić stacyjkę, bo pare razy nie chciał zapalić. Dopiero jak mocnej przekręciłam kluczyk to załapał :roll: (czyżby stacyjka do wymiany - jestem ciekawa co powiedzą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 To z deka chore ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blue Frog Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Już mam informacje :558: Powyższy "przegląd" 1293,25 pln po rabacie :542: (przed było 1365 :!: ) A co do stacyjki to przesuneli włącznik zapłonu i podobno ma być już OK :?: Czy to już ostatni gwarancyjny, czy za rok znów mnie czeka ta "przyjemność"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 @BlueFrog Najpierw napisalas, ze pierwszy przeglad, oraz ze 2lata i niecale 30kkm. Z tego co wiem to przeglad ma byc do roku lub 15kkm, wiec moze zrobili od razu pelny, to co jest w pierwszym przegladzie + uzupelnienie o czynnosci z drugiego (wiekszy) przeglad. To sa ceny w miare zblizone dla K-12 (CG12)(CR14) Co 15 tys. km lub 12 miesięcy ~420 Co 30 tys. km lub 24 miesięcy ~690 +/- ewentualne roznice pomiedzy ASO i rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blue Frog Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie powiedziałam, że pierwszy, tylko, że po 2 latach (pierwszy jest po roku i z tego co pamiętam, to kosztował więcej niż 500 pln) Co prawda napisałam w wątku o pierwszym przeglądzie, ale doszłam do wniosku, że nowego pt "drugi przegląd" nie ma sensu zakładać. Chodziło mi o to, że cena tego przeglądu jest po prostu bardzo wysoka. Szczególnie, że nic dodatkowo nie było wymieniane. Jestem ciekawa, czy to tylko w Warszawie są tak wysokie ceny, czy inni użytkownicy k12 też tak płacili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 ja w marcu zrobiłem gwarancyjny i już mnie nie zobaczyli w salonie przegląd łącznie 850zł w tym rutynowa wymiana płynów i filtrów + klocki hamulcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 :shock: w takich momentach jeszcze bardziej kocham moją staruszkę. i pomyśleć, że kiedyś się wahałam czy nie jeździć na przeglądy do ASO #-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi