Gość WUEMTE Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Witam, Czy ktoś może orientuje się w jaki sposób (o ile jest to możliwe) włączyć opcję automatycznego zamykania drzwi po jakimś czasie...na przykład gdy zapomnę tego zrobic, gdy z auta wyjde? Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 WUEMTE, fajnie, że w temacie napisałeś na końcu jaki model ale jest takie coś przy zakładaniu nowego posta obok okienka gdzie wpisujesz nazwę tematu i tam wybierasz model. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33813 I jak zwykle - dalej obowiązuje http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WUEMTE Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Przepraszam, będę wpisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 (o ile jest to możliwe) włączyć opcję automatycznego zamykania drzwi po jakimś czasie.. Na oryginale niemożliwe. Chyba, że dołożysz sobie alarm, którego centralka będzie miała tę funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 (o ile jest to możliwe) włączyć opcję automatycznego zamykania drzwi po jakimś czasie.. Na oryginale niemożliwe. Chyba, że dołożysz sobie alarm, którego centralka będzie miała tę funkcję. jak to niemozliwe przecierz w P12 to jest w standardzie po okolo 5min samo sie auto zamyka.przynjamniej u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 jak to niemozliwe przecierz w P12 to jest w standardzie po okolo 5min samo sie auto zamyka.przynjamniej u mnie Jeśli otworzysz pilotem i nie otworzysz drzwi, czy tak? A WUEMTE, chyba o co innego idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 w P12 to jest w standardzie po okolo 5min samo sie auto zamyka.przynjamniej u mnie też mi się tak wydaje, tak było jak odebrałem brykę i na 100% po wyjściu z samochodu automatycznie po jakimś czasie zamykał się centralny zamek apel do innych właścicieli P12 - jak jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 U mnie codziennie sprawdzam. Wieczorem wjezdzam do garazu i nie zamykam auta. rano jest oczywiscie otwarte, wiec nie mam takiej opcji. Wydaje mi sie natomiast, ze jak przypadkiem nacisne na pilocie przycisk otwierania ale nie otworze drzwi to sie zamknie, bo raz mi sie tak stalo, ale nie testowalem tego wiecej wiec nie potwierdze na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WUEMTE Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 No wlaśnie mi się parę razy zamknęło. Nie pamiętam natomiast czy tylko jedne drzwi były otwarte czy też nie. Na przykład w Peugeocie 407 można włącyzć lub wyłączyć taką opcję. Ciekawe czy po podłączeniu do kompa i jakiegos programu możnaby aktywować coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 no to ja podrzucę stronkę z service manual str:BL-25 tam jest mowa o re-lock czy nie jest to funkcja o której mówimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WUEMTE Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Czyli trzeba mieć consult II. Nie orientujecie się czy jest jakiś program emulujący ten skaner? Mam kabelek obd i laptopa. Brakuje mi tylko programu. Moze ktoś coś słyszał na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Sprawdziłem i jest jak pisze B12 po 2 minutach od otworzenia pilotem ale bez ruszania drzwi zamek zamyka się automatycznie. Otworzenie dowolnych drzwi powoduje, że zamek nie zamknie się automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Potwierdzam . Funkcja auto re-lock powoduje zamknięcie samochodu i uruchomienie alarmu tylko w przypadku otwarcia zamka pilotem i pozostawienia bez otwierania drzwi czy pokrywy bagażnika. Po otwarciu drzwi samochód sam sie nie zamknie. Funkcje auto-re-lock aktywować można za pomocą Consulta (właśnie to zrobiłem) i chyba nie jest związana z alarmem. Włączenie alarmu( jeżeli takowy jest) jest związane z zamykaniem drzwi centralnym zamkiem. Natomiast mam pytanie związane z alarmem- wg instrukcji alarm powinien sygnalizować przy otwarciu wcześniejsze uruchomienie alarmu ( próbę włamania). U mnie nic takiego się nie dzieje, mogę uruchomic alarm np. czujnikiem ruchu a przy otwarciu drzwi alarm błyska dwa razy jakby nic się nie działo. Serwis nie potrafi tego naprawić mimo że montował alarm( zresztą to nic dziwnego po prostu nic im sie nie chce). Czy ktoś ma jakieś wskazówki jak aktywować tą funkcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi