herson Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 a, że te dwie firmy kooperują, to montowane są w autach obu marek W jakiej renowce jest montowany silnik 2.2di/dci nissana? Ja nie kojarze pytanie było o DCI i o tym silniku odpowiedziałem. Jaka renówka? Chocby Espace, Vel Satis, Avantime no i w końcu LAGUNA Przecież to są dwa zupełnie różne silniki!!! Tak się składa, że mój brat ma Ranaulta Espace 2.2 dCi z 2001 r. Silnik renówki wygląda zupełnie inaczej, różni się też nieznacznie pojemnością. Nissan montuje od końca 2002 r. dwa diesle Renaulta: 1.5 dCi w Almerze i 1.9 dCi w Primerze. Renault nie montuje żadnych silników Nissana (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Dobrze jest czasem sprawdzić informacje zanim sie je na forum napisze Dobrze jest również przeczytac wszystko co piszą, bo kilka postów wyżej dylson napisał sprostowanie i przyjąłem je jako pewnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skowron74 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 witam, pewnie uznacie to za glupie pytanie ale czy silnik 2.2Di posiada turbine? dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tak posiada turbine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam wszystkich!! Jestem nowy mam Alme 2.2dCi '03 moje pytanie jest skierowane do doświadczonych speców:) i dotyczy turbinki. Ktoś wcześniej napisał że mała turbinka w wersji 112km jest Garreta ale nie widziałem żeby padło pytanko nt. zmiany tej turbinki na większą od 136konnej wersji i tu moje pytanie: Czy jest możliwość założenia turbiny od wersji 2.2dCi 136 km do silnika o mocy 2.2dCi 112 km bez przeróbek?? czyli odkręcam "małą turbinkę" i zakładam "dużą turbinkę" :kosci: i ewentualnie jaki byłby tego koszt?? [ Dodano: Wto 29 Lip, 2008 16:13 ] czyżby nikt z tutaj obecnych jeszcze nie robił takich swap'ów?? nie wierze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi