Gość Ash_One Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Witam, Panowie czy tylko ja mam takie odczucie ze wsiadajac do Navi po nocy ew jak postoi auto kilka godzin to jest znacznie chlodniej w srodku ? Pisze tu o porównaniu do aut osobowych ? Moze mi sie zdaje, ale wole zapytac :660: --- Pozdrawiam, Ash_One Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Witam , nie zastanawiałem się nad tym , ale... ... duża powierzchnia szyb, dużo blach...to chyba dlatego. Za to ogrzewanie wnętrza jest rewelacyjne , wg mnie lepsze niż w osobówkach - już po paru minutach miłe ciepełko z nawiewów , no i dla komfortu podgrzewane siedzenia. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Tak jak Dżemik napisał, super ogrzewanko i bardzo szybkie, u mnie po dwóch kilometrach już jest ciepło.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Ja dodam jeszcze że klima jest równie wydajna, w lato można napoje mrozić. Nie miałem jeszcze auta z tak mocną klimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 fakt, wnetrze nagrzewa sie wyjatkowo szybko, ale sam moment wsiadania nie jest przyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ły Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 MOŻE TRZEBA POMYŚLEĆ NAD WEBASTO :)WTEDY NIE BĘDZIE TEGO NIE PRZYJEMNEGO PROBLEMU KTÓRY WYSTĘPUJE PRAWIE W KAŻDYM SAMOCHODZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Albo grzanko w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość superkorek Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 tylko drzwi nie zamykaj bo CO atakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red1 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Co prawda nie zworcilem na to uwagi ale moze byc chlodniej bo jest wyzej postawiony i go wywiewa od dolu dodatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 To się dzieje w przypadku nieszczelnych samochodów np. zardzewiałego Samurajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 A jak Ci dalej zimno to proponuję wkręcić do bloku silnika grzałkę znanej firmy DEFA ( sama grzałka koszt nieduży). Można też do niej dołożyć automatykę i działa "prawie" jak Webasto - pod warunkiem , że masz w pobliżu 230 V. Tu przykład: http://www.allegro.pl/item256596064_nissan...lnika_230v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 A jak Ci dalej zimno to proponuję wkręcić do bloku silnika grzałkę znanej firmy DEFA ( sama grzałka koszt nieduży). Można też do niej dołożyć automatykę i działa "prawie" jak Webasto - pod warunkiem , że masz w pobliżu 230 V. Tu przykład: http://www.allegro.pl/item256596064_nissan...lnika_230v.html dzieki dzemik, no ale bez przesady. Juz sie przyzwyczailem, poza tym Navi ma dosc dobre grzalki do podgrzewania foteli, no i tak jak juz bylo mowione wczesniej nadmuch dziala dosc sprawnie i szybko. Ciezko mi bylo sie przestawic i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Wiesz , to rozwiązanie z grzałką w bloku silnika jest bardzo dobre, nie tylko dla człowieka ale i silnika. Wsiadając do samochodu przy mrozie np. -25st C, mając silnik nagrzany przez grzałkę odpalamy silnik prawie bez używania świec żarowych - no i zawsze odpalamy, a poza tym jest ciepło. Trzeba jeszcze zadbać o dobry ON i ewentulanie podgrzewanie filtra paliwa - np ma to stary i nie do zajechania VW Transporter. A najlepsze - wiadomo Webasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 A jak sie nia ma ani grzałki ani Webasto to polecam przy odpalaniu wajche od reduktora na N i wrzucić jakiś bieg. Rozgrzewa się wtedy ładnie skrzynia+silnik bez obciążania tychże elementów Wystarczy minutka, a mechanizmy chodzą całkiem inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cieniu Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 A jak sie nia ma ani grzałki ani Webasto to polecam przy odpalaniu wajche od reduktora na N i wrzucić jakiś bieg. Rozgrzewa się wtedy ładnie skrzynia+silnik bez obciążania tychże elementów Wystarczy minutka, a mechanizmy chodzą całkiem inaczej. No - zwłaszcza w Navce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Przeca masz na pokrętełku pozycje N Czy mi się źle zdaje.... Jak źle to proszę zarzalenia do producenta, że chcecie wajche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abok Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Odgrzewam stary temat ale czy ma ktoś moze Webasto w Navarze? Chciałbym załozyc przed zima i chetnie wysłucham za i przeciw od dotychczasowych uzytkownikow tego cuda. Generalnie jest to dość drogi interes, więc chciałbym miec pewność, że wydaję kasę na coś niezawodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi