bort Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Witam, Czy ktoś montował do Almery N15 filtr stożkowy? Czy po jego zamonotwaniu rzeczywiście będzie wyczywalny przyrost mocy i momentu obrotowego? Jakie są wasze doświadczenia? Firma K&N oferuje gotowy zestaw wraz z instrukcją montażu, więc można wyeliminować ryzyko niewłaściwego montażu, który mógłby spowodować odwrotne efekty niż oczekiwane. Instrukcja montażu filtra stożkowego w Almerze N15 z silnikiem 1.4 dostępna jest tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lancer Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 tez mam zamiar montowac w swoim N16 stozek. czekam na wypowiedzi kogos kto to juz montował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość microlot Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 co prawda nie mam almery, ale montowalem u siebie stozek Jest to K&N.Przyrostu mocy ani momentu raczej sie nie odczuwa- silnik zbyt maly,ale ma za to wiele innych zalet :!: Pierwsza i podstawowa to taka , ze nie trzeba go wymieniac i koszt w miare szybko sie zwraca a poza tym ladnie wyglada co tez jest wazne.Napewno warto zamontowac taka zabawke, chyba ze ktos nie chce sie bawic w dlubanie to polecam wklad sportowy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł ~~ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 mam w almerce n 16 1.8 -w górnej części obrotów jak by się poprawło, w dolnej nic.a poza fajnym dzwiękiem niczego nie bedziesz pewny bez hamowni.mam stożek k&n"duży"a hamownia też pewnie ok.150zł w górę . co do trwałości to się zgodzę ok 300.000km. środek czyszczący ok. 50 zeta będzie kosztował przydało by się 2 razy w roku użyć go :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 W swoim poprzednim aucie miałem załozony stożek firmy JR, różnica była taka że jadąc autem w cztery osoby przed założeniem stożka było czuć że samochód tak jakby nie miał mocy :cry: (mimo że seryjnie miał 103 koniki ) i nie miał siły wkręcić się na obroty, po założeniu stożka nie było różnicy czy sie jedzie we cztery czy też pojedynke,bardzo płynnie wkrecał sie na obroty a na wyskoich obrotach poprostu bomba... Polecam, ja nie bawem do swojej almerki założę stożek, ale najpierw wymiana sprężyn Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabis Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 a jak stozek spisuje sie na zagazowanym silniku, w N15 pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość n15_krk Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 http://republika.pl/wiesiek_almera/ :shock: full profi :wink: to chyba jakis fiatowski motor, osobiscie balbym sie o sam filtr ze dostana sie jakies syfy do krokowego i kolektora ssacego........ a i tak bedzie zasysal gorace powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nyska Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 Patent :shock: .... super. Brak mi słów na komentaż. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 Można montować stożek pod warunkiem odpowiedniej lokalizacji tak by wciągał jak najzimniejsze powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabis Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 Ale za***isty filterek haha, patent też spoko dla tunerów siedemsetek i innych pierduł hihi, ale ja nie o coś takiego pytam :wink: . Remoo to mówisz że niema problemu ze stożkiem w zagazowanym silniku? pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 Na temat gazu się nie wypowiadam bo nie mam i się nie znam na tym ustrojstwie ... gaz w GTI to profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 Wow :shock: ale patent! Chyba swoj przerobie w taki sposob :wink: . To chyba bylo robione w profesjonalnym zakladzie...hydraulicznym przez majsterkowicza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toshiro Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 no pełen wypas hydraulika z dolotem dla stożka HI hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi