Gość Krisj Opublikowano 21 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2005 Witam serdecznie, Przepaliła mi się lewa przednia żarówka od świateł pozycyjnych. Otworzyłem klapę, popatrzyłem, uśmiałem się i stwierdziłem, że bez serwisu nie ma szans. Pojechałem do serwisu. I okazało się, że żeby wymienić ową żaróweczkę trzeba: wyciągnąć akumulator, odkręcić zbiornik wyrównawczy i przesunąć go w miejsce akumulatora i odkręcić filtr powietrza. Na drodze sprawa raczej nie do zrobienia przez zwykłego kierowcę. Brawa dla konstruktorów Nissana!!! Czy w innych Nissanach też jest to tak idiotycznie rozwiązane??!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurbora Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witam serdecznie, Przepaliła mi się lewa przednia żarówka od świateł pozycyjnych. Otworzyłem klapę, popatrzyłem, uśmiałem się i stwierdziłem, że bez serwisu nie ma szans. Pojechałem do serwisu. I okazało się, że żeby wymienić ową żaróweczkę trzeba: wyciągnąć akumulator, odkręcić zbiornik wyrównawczy i przesunąć go w miejsce akumulatora i odkręcić filtr powietrza. Na drodze sprawa raczej nie do zrobienia przez zwykłego kierowcę. Brawa dla konstruktorów Nissana!!! Czy w innych Nissanach też jest to tak idiotycznie rozwiązane??!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciechon Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 A w jakim silniku? Ja mam 2.2 di i żarówki wymienia się w 30 sekund. Bez wyciągania czegokolwiek, co prawda przy wymianie prawej wyciąga się odczepiany wlew do zbiornika spryskiwaczy. Jak się dobrze przyjrzysz zobaczyć biały (jasny) płaski patyczek, przekręcasz go i wyciągasz razem z żarówką Pozdrawiam ciechon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Brawa dla konstruktorów Nissana!!! Czy w innych Nissanach też jest to tak idiotycznie rozwiązane??!!! Ja mam P11.144 i wymiana żarówki od świateł mijania od strony kierowcy to też trzeba wywlec akumulator, ale to i tak nic bo w toyocie wyciągałem lampę całą Z tego co pamiętam to w fordzie fusion serwis też wywleka całą lampę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.