Gość chudyy1 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Wiajcie Nissanomaniacy. Mam Primerkę p11 z 2000 roku 2,0 TD. Jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka air bag (świeci ciągłym światłem, nie mruga!). Może ktoś wie co z tym fantem zrobić? Byłem w znajomym serwisie i po podpięciu kompa okazuje się, że nie znaleziono żadnego błędu. No i tak aby dopełnić informacji auto ma poduszki na bank i jest bezwypadkowe. pomożecie? :660: BOMBEL DZIEKI ZA INFO I POMOC. MOI DRODZY WYSTARCZYłO... ODłąCZYć NA NOC AKUMULATOR...TERAZ DZIAłA KSIążKOWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Jesteś tego w 100% pewny że auto jest bezwypadkowe? Dałbyś sobie za to głowę uciąć? Znam osobę, w Łodzi, która wstawia rezystor w instalcję Airbag i nawet serwis na komputerze nie wie, że poduszki nie ma. W kwestii technicznej niestety nie pomogę, bo nie miałem takiej przypadłości u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chudyy1 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Mam pewność, że jest bezwypadkowe. Kupiłem je od kumpla, który mieszka w Niemczech -1. Kumpel 2. Znam to auto doskonale - często nim jeździłem zanim stało się moje 3. Książka serwisowa (nie wypełniona, tylko prowadzona przez serwis - wszystkie naprawy w tym samym miejscu, sprawdzone faktury za usługi w serwisie 4. Sprawdzone w Nastapolu w Łodzi - gdzie pracuje mój przyjaciel 5. Usterka nie jest od zawsze, pojawiła się po jakimś czasie, wcześniej działało wszystko ok (przekręcałem kluczyk ok. 7 sekund i przestawała świecić) 6. Rozpisałem się, ale ....tak mam pewność moja P11 kombi jest bezwypadkowa (nie licząc przerysowanego zderzaka...żona....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chudyy1 Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Jeszcze raz dziękuje BOMBEL - info dla ludzi z podobnym problemem - odłączcie na noc akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nismojoe Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 ... w micrach np. jest taki"bajer" pod fotelem ,ze nawet podczas glupiego sprzatania podlogi mozna odlaczyc airbag...musze przyznac ze toyote to bym jeszcze mogl podejrzewac o takie niedopatrzenia ale NISSAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 u mnie coraz czesciej zaczyna migac kontrolka - resetuje sam kombinacja z z kluczykiem... ale czestotliwosc wlaczania sie kontrolek airbagu zaczyna mnie niepokoic... zapalalo sie raz miesiac, teraz srednio raz na tydzien,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 kurde,epidemia jakaś czy ki hu u mnie też mryga od czasu do czasu : ........ ktos pisał że kluczykiem 5 razy włanczać zapłon i wyłanczać -robiłem tak i ni huhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 kurde,epidemia jakaś czy ki hu u mnie też mryga od czasu do czasu : ........ ktos pisał że kluczykiem 5 razy włanczać zapłon i wyłanczać -robiłem tak i ni huhu bo to trzeba pokmbinowac... czasem dziala czasem nie - u mnie za ktoryms razem zawsze zadzala... co z tego jak za jakis czas znowu zazyna migac... zastanawiam sie gdzie podjechac by to zdiagnozowac jakos sensownie... (poza aso ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 bo to trzeba pokmbinowac... czasem dziala czasem nie - u mnie za ktoryms razem zawsze zadzala... co z tego jak za jakis czas znowu zazyna migac... zastanawiam sie gdzie podjechac by to zdiagnozowac jakos sensownie... (poza aso odgrzewam kotleta czyba mi nie styka ta kostka pod siedzeniem pasażera-czy jak ją rozłącze to sie coś stanie?? np. na odpalonym silniku jak zaczne ją rozpinać ?????odpali poduszka(jak jest ) czy jakie inny armagedon?? [ Dodano: Czw 17 Sty, 2008 14:20 ] ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie rozpinaj żadnych kostek, gdy silnik jest włączony. Nie rób tego również, kiedy kluczyk siedzi w stacyjce. Najlepsze rozwiązanie dla Ciebie, to: - rozłącz akumulator, - wyjmij kluczyk ze stacyjki, - rozepnij kostkę od poduszki siedzenia, - przeczyść ją i najlepiej użyj po wyczyszczeniu smaru do łącz elektrycznych. - potem wykonaj czynności montażowe, połącz kostkę lub kostki, podepnij akumulator. Zapewne po podłączeniu kontrolka AirBack powinna się wciąż palić. W tym momencie udaj się do ASO i poproś o skasowanie błędu. Powinno być OK. Niektóre warsztaty mają na swym wyposażeniu komputery do diagnostyki, więc mamy zamiennik w stosunku do ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 gdyby nie to ; Zapewne po podłączeniu kontrolka AirBack powinna się wciąż palić. W tym momencie udaj się do ASO i poproś o skasowanie błędu. Powinno być OK wzioł bym sie za to :/ ,a hu.. niech mryga ,samo wlazło to i wyjść musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxi-Dyla Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Podociskaj kostki pod fotelami kierowcy i pasażera a potem BOMBEL DZIEKI ZA INFO I POMOC.MOI DRODZY WYSTARCZYłO... ODłąCZYć NA NOC AKUMULATOR...TERAZ DZIAłA KSIążKOWO albo pokombinuj u mnie coraz czesciej zaczyna migac kontrolka - resetuje sam kombinacja z z kluczykiem... i wizyta w ASO nie powinna być potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 próbowałem z kluczykiem i ni hu hu : a na noc nie odłacze aku bo mi fura pod blokiem stoii :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi